18.8.2017

Air Berlin vaikeuksissa, Ryanair ja Saksa tukkanuottasilla – Finnairin kasvu jatkuu

Lentokone

Saksalainen lentoyhtiö Air Berlin on julistautunut maksukyvyttömäksi ja pystyy jatkamaan lentoja vain Saksan valtion myöntämän lainan turvin. Suomessa puolestaan Finnairin kasvu jatkuu erityisesti Aasian reiteillä.

Lentoliikenteen kesäkuulumiset ovat kaksijakoiset: Saksalainen lentoyhtiö Air Berlin on hakeutumassa konkurssiin maksukyvyttömyyden vuoksi, ja samaan aikaan Finnair raportoi ennätystuloksista ja rekrytoi lisää lentäjiä.

Air Berlinin vaikeuksien taustalla on sen pääomistajan, Etihad-lentoyhtiön, päätös kieltäytyä rahoittamasta saksalaislentoyhtiötä. Air Berlin saa 150 miljoonan euron rahalainan Saksan talous- ja liikenneministeriöltä toimintansa jatkamiseksi.

Euroopan suurin lentoyhtiö Ryanair puolestaan syyttää Saksan hallitusta Lufthansan monopolin suosimisesta. Se on tehnyt valituksen EU:n ja Saksan kilpailuviranomaisille.

Finnair sen sijaan porskuttaa vahvasti: menestys perustui vahvaan viime kuukausien kehitykseen Aasian reiteillä. Kasvua oli myös muilla Finnairin ulkomaanreiteillä, sen sijaan kotimaanliikenne supistui 7,8% prosenttia. Finnair teki heinäkuussa matkustajaennätyksen 1,12 miljoonaa ja matkustajakäyttöaste oli yli 90 prosenttia. Heinäkuussa Finnairin lennoista 86,7 prosenttia (85,6) saapui aikataulussa.

Yli sata lentäjää lisää

Finnair rekrytoi elokuussa yli 100 lentäjää lentäjäkoulutukseen. Haussa etsitään sekä jo kokeneita ammattiliikennelentäjiä että henkilöitä, joilla ei tarvitse olla aiempaa lentokokemusta. Valituilla on mahdollisuus aloittaa Finnairin Airbus-perämiehinä jo vuodesta 2018 lähtien, riippuen koulutuslinjasta.

– Finnairin kasvu on hyvässä vauhdissa, ja uusiutuva laivastomme ja kasvava reittiverkostomme avaa jälleen uusia mahdollisuuksia lentäjän urasta kiinnostuneille. Erinomaisessa tiimissämme on hyviä kehittymisväyliä aina kapteeniksi ja lennonopettajaksi saakka, sanoo kapteeni ja Finnairin lentotoiminnan johtaja Jari Paajanen.

Hausta valitut vasta-alkajat voivat valita noin 24 kuukautta kestävän opintojakson Suomen Ilmailuopistossa tai noin 18 kuukautta kestävän Finnairille räätälöidyn intensiivisen Multi-Pilot License (MPL)-koulutusohjelman, joka toteutetaan yhteistyössä Patria Pilot Trainingin kanssa. Kokeneet ammattiliikennelentäjät puolestaan käyvät Finnairin järjestämän perämieskurssin ja tyyppikoulutuksen.

Hakuaika kaikkiin koulutusohjelmiin loppuu 31.8.2017, ja valintaprosessi soveltuvuustesteineen, haastatteluineen ja tarkastuksineen kestää noin kahdeksan kuukautta.

Lisätietoja koulutusohjelmista, hakuprosessista ja valintakriteereistä Finnairin verkkosivuilla.

Lähteet: Yle, Finnair

Lue myös: 

Finnair juhlistaa satavuotiasta Suomea maassa ja taivaalla

Naamavippi lennolle – Finnair kokeilee kasvojentunnistusta lähtöselvityksessä

Finnair porskuttaa haastavassa tilanteessa – tavoitteena kiihdytetty kasvu

Uusi matkailutuote Finnairilta – Holidays yhdistää omatoimimatkailun ja valmismatkan

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat