8.12.2020

Akkutehdas Uuteenkaupunkiin – Valmet Automotive laajentaa autotehdasta

Jo ensi vuonna saadaan akkutehdas Uuteenkaupunkiin osaksi Valmet Automotiven autotehdasta. Yritys tähtää akkujärjestelmien suuntaan.

Valmet Automotive laajentaa ja uusin lisäys on akkutehdas Uuteenkaupunkiin autotehtaan osaksi. Aiemmin autonvalmistukseen keskittynyt tehdas laajenee nopealla aikataululla myös akkujen suursarjatuotantoon. Akkutuotanto on tarkoitus käynnistää Uudessakaupungissa jo ensi vuoden aikana, ja se tuo tehtaalle uusia työpaikkoja.

Laajennuksen myötä Uudenkaupungin tehtaalla tulee toimimaan kaksi tuotelinjaa, ajoneuvovalmistus sekä sähköisten ajoneuvojen akkujärjestelmien valmistus. Laajennus lisää merkittävästi Valmet Automotiven kapasiteettia autoteollisuuden akkujärjestelmien valmistamiseen, ja se täydentää yrityksen jo olemassa olevan Salon akkutehtaan tarjontaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Akkutehdas Uuteenkaupunkiin

Uudenkaupungin tehtaan laajennus on keskeinen osa Valmet Automotiven sähköiseen liikenteeseen painottuvaa strategiaa, jonka tavoitteena on nostaa yritys akkujärjestelmissä Tier 1 -tason toimittajaksi ja yhdeksi alan johtavista yrityksistä. Akkujen sopimusvalmistajana Valmet Automotive kertoo olevansa jo eräs maailman johtavista palveluntarjoajista.

Suunnitelmissa on käynnistää Uudessakaupungissa sähköajoneuvojen korkeajänniteakkujen suursarjatuotanto, joka monipuolistaa ja täydentää autotehtaan toimintaa. Tehdas työllistää nykyisin noin 3500 henkilöä, ja suunnitellun akkutuotannon työllistävä vaikutus on vuonna 2021 noin 200 henkilöä. Yritys tiedotti viimeksi lokakuun lopussa rekrytoivansa 400 työntekijää lisää.

Valmet Automotive on äskettäin allekirjoittanut akkujärjestelmien valmistussopimuksen merkittävän uuden autoteollisuusasiakkaan kanssa. Tuotantoa varten Uudenkaupungin tehtaalla on tiloja, jotka voidaan nopeasti muuntaa akkutuotannon tarpeisiin. Lisäksi läheisyys autonvalmistuksen kanssa tuo runsaasti synergiaetuja esimerkiksi tuotannon tukitoiminnoissa.

– Uusikaupunki on Valmet Automotiven suurin ja tärkein tuotantolaitos. Akkujen suursarjavalmistus tarjoaa sille merkittäviä kasvumahdollisuuksia, ja autoteollisuuden palveluntarjoajana kykymme valmistaa joustavasti autoja ja akkuja samassa paikassa on ainutlaatuinen, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Valmet Automotive laajentaa itse asiassa myös Salon akkutehdasta, jonne rekrytoidaan sinnekin samat noin 200 uutta akunrakentajaa vuosina 2021 ja 2022. Valmet Automotive pyrkii nostamaan akkujärjestelmien liikevaihdon jo lähivuosina samalle tasolle tai jopa suuremmaksi kuin autonvalmistuksessa. Salon ja Uudenkaupungin akkutehtailla on keskeinen rooli tämän tavoitteen toteuttamisessa.

Kuvituskuva: Aake Kinnunen/Moottorin arkisto Lähde: Valmet Automotive

Luetuimmat