17.11.2015

Alfa Romeo Giulian moottorivaihtoehdot vuotivat julkisuuteen

Huippumalli Quadrifoglio Verden lisäksi tarjolla nelisylinterisiä diesel- ja bensiinimoottoreita.

Takavedon Alfa Romeon mallistoon palauttava Giulia on yksi odotetuimmista autoista. Toistaiseksi Alfan uudesta tulemisesta on paljastettu vain supernopea Quadrifoglio Verde, jota vauhdittaa noin 500 hevosvoimainen tuplaturbo-V6.

Giulia hyökkää kuitenkin 3-sarjan, A4:n ja C-sarjan kimppuun täydellä laajuudella. Alfa on pitänyt tavallisemmat moottorivaihtoehdot salassa, mutta nyt Alfa Romeo Project 952 -Facebook-sivulle vuodettu lista valottaa tekniikkavaihtoehtoja.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Perusmoottorina diesel

Giulian dieselmallisto perustuu nelisylinteriseen 2.2-litraiseen JTDM-moottoriin. Tarjolla ovat 150 ja 180 hevosvoimaiset takavetoiset automaatilla ja manuaalilla. Lista mainitsee myös 210 hevosvoimaisen version automaatin ja nelivedon kera.

Bensiinimoottoreina tarjotaan kaksilitraista nelisylinteristä ja 2,9-litraista V6:sta. Kaksilitraisen tehovaihtoehdot ovat 200 ja 280 hevosvoimaa. Vaihteisto on aina automaatti, mutta tehokkaamman voi valita taka- tai nelivetoisena.

Huipulla ahdettu V6

Kuusisylinteristä huippumallia tarjotaan kolmena versiona. 500 hevosvoimaista tarjotaan manuaalilla ja kaksoiskytkinautomaatilla. Valittavana on myös perinteinen automaatti 490 hevosvoimaan taltutettuna.

Täysin epävirallisen listan paikkaansa pitävyydestä ei toistaiseksi ole mitään tietoa. Myös Giulian myöhästymisestä on liikkunut huhuja.

Teksti ja kuva: Lauri Ahtiainen, lähde: Jalopnik.com

Luetuimmat