3.3.2023

Alfa Romeon superauto myytiin loppuun! – Ennen kuin konserni on vahvistanut sen edes tulevan?

Alfa Romeolla on erikoinen tilanne. Sen uusi tuleva superauto on myyty loppuun ennen sen ensimmäistä esittelyä. Ja edes sitä, että emokonserni on vahvistanut, että se olisi edes tulossa.

Italialaisella Alfa Romeolla on ollut vuosia vaikeaa. Eikä yksi auto kesää tee, vai miten sanonta oikein kuuluukaan, mutta Alfan uutuusmalli on saanut faneista, voisi sanoa, lähes yliotteen. Jotain sellaista, mikä osoittautuu menestystuotteeksi, voisi italialaisvalmistajalta olla siis luvassa.

Alfa Romeon uusi ja tuleva superauto on tehnyt sen ennakkomyynnissä jonkunlaisen ennätyksen, ainakin epävirallisen ennätyksen. Alfa Romeon toimitusjohtaja Jean-Philippe Imparato sanoo brittiläiselle Autocar-lehdelle, että uutuusmalli on käytännössä varattu loppuun.

Varausoikeuksia automallin ennakkovarauksiin on tarjottu mitä ilmeisimmin Alfa Romeon tietylle ostajakunnalle, niille, joilla taskuissa riittää tarpeeksi syvyyttä. Ja nyt varausoikeudet uuteen superautomalliin on saanut alfistit aivan villiksi. Varausoikeuksien tarjoaminen on ollut myös siinä mielessä helppoa, sillä tulevasta superautosta valmistettaisi rajoitettu erä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ei vielä vihreää valoa

Se, tulevatko fanaattiset alfistit autojaan koskaan saamaan, onkin ihan toinen juttu. Alfa Romeota valmistava Stellantis-konserni ei kuitenkaan ole näyttänyt automallille vielä vihreää valoa. Alfistit ovat siis varanneet loppuun auton, jota ei ole vielä esitelty, mutta sen lisäksi sitä ei ole vielä edes hyväksytty tuotantoon.

Imparato sanoo kuitenkin Autocarin haastatelussa, että Alfa Romeolla on valtava joukko faneja, jotka haluavat jotain erityistä. Ja sellaista heille olisi nyt tekeillä.

– Jos haluat tehdä tämäntyyppisen päätöksen vuonna 2022 Stellantisin kaltaisessa ryhmässä, kaikki ajattelevat, että olette täysin hulluja, Imparato sanoi Autocar-lehden haastattelussa vihjaten siihen, että päätöksen saaminen konsernissa ei ole helppoa. Samalla hän viittaa myös siihen, että automalli olisi polttomoottorikäyttöinen.

Autosta on ollut huhuja jo jonkin aikaa ja niiden mukaan Alfa Romeon superauto pitäisi olla ensiesittelyssä viimeistään ensi kesänä. Automalli tunnetaan nimellä "6C".

– Se myydään loppuun ennen kuin paljastan auton, Imparato kuitenkin uskoo.

Alfa Romeon ympärillä on kuhissut lähiaikoina jonkun verran enemmän kuin aiempina vuosina. Yhtiö sai tuloksensa kääntymään plussalle pari vuotta sitten useiden huonojen vuosien jälkeen. Yhtiön uutena strategiana on julkistaa seuraavina vuosina yksi uusi malli joka vuosi aina vuoteen 2027 saakka. Alfa Romeo Tonale aloitti tämän putken viime vuonna.

Lähde Autocar

Luetuimmat