16.12.2018

Autoilijan avuksi uusi vakuutusten vertailupalvelu

kolari

Moni ei ole kilpailuttanut omia auto- ja liikennevakuutuksiaan.

Auto- ja liikennevakuutusten vertailu voi olla hankalaa ja tuhraa aikaa. Kuluttaja voi kaivata monipolvisessa prosessissa apua. Apua voi saada uudesta Vakuutuslaskuri.fi -palvelusta.

– Palvelumme on vakuutusyhtiöistä riippumaton. Taustalla on tiimi, jolla on vankka kokemus vakuutusyhtiöissä työskentelystä. Nyt annamme tämän osaamisen kuluttajien käyttöön, toimitusjohtaja Kimmo Haapalehto kertoo.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mukana kaikki yhtiöt

Vakuutuslaskuri.fi-palvelu analysoi kaikkien Suomessa toimivien vahinkovakuutusyhtiöiden voimassa olevat vakuutusehdot, omavastuut ja hinnat.

Kuluttaja syöttää omat tietonsa ja ajoneuvon rekisteritunnus palveluun, joka antaa välittömästi suosituksen. Yrityksen mukaan palvelu säästää käyttäjänsä vakuutusmaksuja.

Kuluttajalle palvelu maksaa 19,95 euroa / kerta. Hintaan sisältyy takuu. Jos kuluttaja ei säästä nykyiseen vastaavaan vakuutukseen nähden, palautetaan palvelusta maksettu 19,95 euroa.

Vakuutuslaskuri.fi:n tekemän kyselyn perusteella noin puolet asiakkaista ei ole kilpailuttanut omia vakuutuksiaan. Palvelusta vastaa Little Buck Oy, joka on vuonna 2017 perustettu yksityisten henkilöiden omistama suomalainen start up -yhtiö.

Liikennevakuutus on pakollinen

Autoille, mopoille, moottoripyörille, moottorikelkoille ja muille moottoriajoneuvoille on lain mukaan otettava liikennevakuutus. Liikennevakuuttamisvelvollisuus ei riipu esimerkiksi siitä, onko ajoneuvo rekisteröitävä.

Liikennevakuutuksesta korvataan liikennevahingoissa syyttömän osapuolen henkilö- ja omaisuusvahingot eli esimerkiksi sairaanhoitokuluja ja vaurioituneen auton korjauskustannukset. Liikennevakuutus korvaa myös vahinkoon syyllisessä ajoneuvossa olleiden henkilövahingot.

Kaskovakuutus kattaa

Liikennevakuutuksen lisäksi moottoriajoneuvon voi vakuuttaa vapaaehtoisella autovakuutuksella eli kaskovakuutuksella, joka korvaa vakuutuksen laajuudesta riippuen erilaisia tälle ajoneuvolle aiheutuneita vahinkoja.

Suppeammat kaskovakuutukset korvaavat tyypillisesti ainakin hirvi-, palo- ja varkausvahingot. Laajemmat kaskovakuutukset korvaavat erilaisia törmäysvahinkoja, esimerkiksi kolaroinnista aiheutuneet peltivauriot. Laajoissa kaskovakuutuksissa on mukana myös monenlaisia muita vakuutusturvia, esimerkiksi hinausvakuutus tai sijaisautovakuutus.

Täältä lisätietoa vakuutuksista:

Lähde: https://vakuutuslaskuri.fi/ Kuva: Moottorin arkisto

Luetuimmat