10.9.2019

BMW Concept 4: munuaiset hallitsevat uutta coupé-keulaa

BMW Concept 4

Näyttelyauton muodoista löytänee vastauksen siihen, miltä valmis BMW 4-sarjan coupé tulee näyttämään.

Jo syvänpunainen väri riittää kääntämään päät BMW:n osastolla Frankfurtin messuhallissa. Väri verhoaa valmistajan tulevan 4-sarjan coupén konseptiversiota. Kyljet ovat valmistajalle tyypilliseen tapaan varsin pelkistetyt, muutaman terävän pokkauksen hallitsemat. Pääpaino on suurissa pehmeissä muodoissa, joilla korostetaan taka-akselin leveyttä.

BMW Concept 4

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kaiken takana on keula

Keula on kuitenkin kohta, jolla uusi nelonen erottuu eniten. Munuaismaskia on kasvatettu 7-sarjassa ja X7:ssakin nähtyjä versioita suuremmaksi: nyt se ulottuu lähes puskurin alaosasta konepellin etureunaan saakka. Valmistaja kuvailee maskin viestivän auton suorituskyvystä ja kertovan sen olevan luonteeltaan ajajan auto.

BMW Concept 4

–Maski on aina ollut BMW:n tunnusmerkki,ja BMW Concept 4 esittää itsevarman ja tyylikkään version ikonisesta piirteestä, tiivistää BMW-henkilöautojen muotoilujohtaja Domagoj Dukec.

Lehdistötiedote etsii yhtäläisyyksiä myös Concept 4:n ja 328:n sekä 3.0 CSi:n välillä.

Muokattu tuotantoauto

On mielenkiintoista nähdä miten Concept 4 muuntuu 4-sarjan coupen sarjatuotantoversioksi. Päälinjoiltaan auto näyttää hyvin valmiilta, konseptiauto lienee tehty tuotantomallia näyttelyversioksi rakentamalla. Ikkunalinjat, valot ja päämittasuhteet tuskin muuttuvat, mutta riittääkö BMW:llä oikeasti rohkeutta tuoda näinkin radikaali keulailme 4-sarjan mallistoon? Kenties valmistaja tutkii näyttelyn aikana yleisön reaktioita ja tekee päätöksen sen perusteella?

BMW Concept 4

Teknisistä tiedoista tai sisätiloista valmistaja on vielä vaitonainen. Todennäköisesti 4-sarjan coupe noudattaa 3-sarjan malliston pääpiirteitä.

Teksti: Lauri Ahtiainen, kuvat: Lauri Ahtiainen ja Aake Kinnunen

Luetuimmat