3.10.2019

BMW X5 M ja BMW X6 M: jopa 625 hevosvoimaa elämäntapaa

BMW X5 M ja BMW X6 M

Kevät tuo tehoa katumaasturimallistoon. BMW X6 M ja BMW X5 M saapuvat huhtikuussa yhdessä Competition -versioiden kanssa.

Hiljattain uudistuneet X5 ja X6 ovat saaneet odotetut M-mallit. Nykytrendin mukaan malleista julkaistiin samalla vieläkin rajummat M Competition -versiot. BMW X5 M ja BMW X6 M liikkuvat perusversioina 600 hevosvoiman ja 750 newtonmetrin turvin. Competitionit laittavat yhtälöön vielä 25 hevosvoimaa enemmän.

Katumaastureiden keulalta löytyy M-osaston käsittelemä 4,4-litrainen V8. Kasvaneiden suoritusarvojen takaa löytyy uutta tekniikkaa jäykistä moottorituista aina lisäjäähdytykseen, urheilupakoputkistoon ja kahdeksanvaihteiseen M Steptronic -automaattiin.

BMW X5 M ja BMW X6 M on varustettu M xDrive -nelivetojärjestelmällä, joka suosii taka-akselia. Voimalinjaa on maustettu vielä aktiivisella tasauspyörästön lukolla. Perusmallit suoriutuvat 0–100 km/h kiihdytyksestä 3,9 sekunnissa ja Competitionit ovat vielä 0,1 sekuntia nopeampia. BMW kertoo autojen olevan 0,4 sekuntia edeltäjiään nopeampia. Huippunopeus on 250 km/h, mutta M Driver's Package -varustelulla rajoitin on asetettu 290 km/h:n.

Luonnollisesti muhkeiden 2,3 tonnia painavien tehohirmujen alustat ovat saaneet M-osaston käsittelyn. Korin ja alustan kiinnityskohtien vahvistamisen lisäksi jousitusta on jäykistetty ja iskunvaimentimet ovat sähköisesti säädettävät. Kallistuksenvakaus on toteutettu aktiivisesti. M Competition -malleissa vanteet ovat vakiovarusteisena 21/22-tuumaiset.

Sporttikatumaastureiden kohdalla myös ulkonäkö on tärkeää, joten BMW on kiinnittänyt valmiiksi vihaisilta vaikuttavien autojen ulkonäköön. X6:n valaistu keulamaski ei ole saatavissa X6 M -malleihin, mutta vastapainoksi värikartasta löytyy nyt BMW Individual -karttaan kuuluva Urban Green. Takana tehoista kerrotaan 100 millimetrisillä pakoputkenpäillä. Sysimustaa Vantablack-versiota ei kuitenkaan tulla näkemään tuotannossa, vaikka BMW vihjaileekin värikartan laajenevan myöhemmin.

Sisustassa perustyyli on tuttu perusmalleista, mutta muun muassa iDrive ja digitaalimittariston näkymät ovat saaneet M-malleihin kuuluvia ominaisuuksia. Ovien kuusikulmainen tikkaus on M-mallien erikoisuus ja myös istuimet on päivitetty sporttista ajoa ajatellen. Tavaratilaa on 650–1 870 litraa (BMW X5 M) ja 580–1 530 litraa (X6 M).

BMW X5 M ja BMW X6 M

Los Angelesin autonäyttelyssä esiteltävä katumaasturinelikko saapuu markkinoille huhtikuusta 2020 alkaen.

Lähde ja kuvat: BMW

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat