4.7.2016

BMW, Mobileye, Intel yhteistyösopimukseen itseajavista autoista

BMW, Mobileye ja Intel ovat lyöttäytyneet yhteen tuodakseen autonomisen ajamisen teknologiaa koko teollisuuden käyttöön vuoteen 2021 mennessä.

BMW on lyöttäytymässä Intelin ja Mobileyen kanssa yhteen kehittääkseen itseajavien autojen teknologiaa. Tekniikka saattaisi tuoda autonomiset autot liikenteeseen jo vuoden 2021 tienoilla. BMW:n sopimus on osa suurempaa ilmiötä, jossa perinteiset auto- ja teknologiavalmistajat tekevät yhteistyötä ennättääkseen markkinoille ennen Piilaakson yrityksiä, kuten Google, Apple ja Tesla.

– Yhdessä Intelin ja Mobileyen kanssa BMW-ryhmä kehittää tarvittavia ratkaisuita ja innovatiivisia järjestelmiä korkean ja täyden tason automatisoituun ajamiseen tuodakseen nämä tekniikat sarjatuotantoon vuoteen 2021 mennessä, yhtiöt julistivat yhteisessä tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan yhtiöiden tekniikka tulee muidenkin autovalmistajien saataville.

BMW, Mobileye, Intel
Vasemmalta: Intelin pääjohtaja Brian Krzanich, BMW:n hallituksen puheenjohtaja Harald Krüger ja Mobileyen perustaja ja toimitusjohtaja Amnon Shashua.

Automatisoidut ajojärjestelmät ovat kehittyneet viime vuosina harppauksin, järjestelmien salliessa monilta osin ajamisen "ilman käsiä". Seuraavaksi valmistajien tavoitteena on kuitenkin mahdollisuus ajaa ilman jatkuvaa katsetta liikenteeseen, ilman keskittymistä ja lopulta ilman kuljettajaa. Tämä vaatii laskentatehon lisäksi merkittävästi ohjelmisto-osaamista, joten autovalmistajille teknologiakumppanit ovat tulevaisuudessa yhä tutumpia kumppaneita.

Puolijohdevalmistaja Intel tunnetaan erityisesti prosessoreistaan ja sulautetuista järjestelmistään. Mobileye puolestaan on eräs autoteollisuuden merkittävistä autonomisen ajamisen kameratekniikan alihankkijoista ja sen asiakkaisiin kuuluu muun muassa Autopilot-toiminnollaan alan pioneerina toimiva Tesla.

Yhtiöt kertoivat demonstroivansa yhteistyönsä hedelmiä prototyypillä lähiaikoina.

Lähteet: BMW, Automotive News Kuvat: BMW

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat