13.12.2015

BMW:n satavuotismalli pelkkää huhua?

Lippulaiva Toyotan kanssa? Superauto McLarenin kera? Ei, baijerilaismerkki leikkaa satavuotishuhuilta siivet.

Vanheneminen saattaa olla vaikea pala, erityisesti kun ikään tulee kolmas numero. Bayerische Motoren Werke AG, kavereiden kesken BMW, täyttää ensi vuonna pyöreät 100 vuotta, ja huhut ovat kertoneet merkin juhlivansa synttäreitään juhlamallilla. Nyt kuiskutteluilta on kuitenkin leikattu siivet.

BMW:n kehityspäällikkö Klaus Fröhlich kommentoi Auto, Motor und Sportin haastattelussa sanomalla ettei merkillä ole aikomusta tehdä V8- tai V10-moottorilla varustettua perinteistä superautoa, ja sähkötekniikassa yhtiö odottaa mielummin muutaman vuoden akkutekniikan kehitysharppauksia kuin sitoutuu nopeasti vanhenevaan nykytekniikkaan.

Seitsemänkymmentäluvun BMW 3.0 CSL -coupesta (oik.) inspiraationsa saanut tutkielma 3.0 CSL Hommage esiteltiin kesällä 2015 Italian loistokkaassa Concorso d’Eleganza Villa d’Este -autotapahtumassa. Auto jäänee yksittäiskappaleeksi.

Myös BMW:n M-jaoston pomo Frank van Meel on antanut lausunnon ettei yhtiöllä ole kiinnostusta tehdä toista lippulaivaa i8-sporttihybridin kilpailijaksi. Kommentti liittyi huhuttuun yhteistyöhön BMW:n ja brittiläisen McLarenin välillä. Yhtiöt hääräsivät aikoinaan yhdessä 1990-luvun superautonokittelun lopettaneen McLaren F1:n parissa.

Huhumyllyssä on aiemmin pyörinyt myös yhteistyö Toyotan kanssa, verukkeen ollessa superuto Lexus LFA:n mahdollinen seuraaja.Yhteistyö näyttää kuitenkin johtavan uuteen Toytoa Supraan ja BMW Z4:ään, eikä varsinaiseen lippulaivaan. Toinen toistuva juoru on ollut eräänlainen i8s, jossa nykyinen i8 saisi juhlavuoden kunniaksi enemmän tehoa ja päivitettyjä komponentteja.

Kommenttien perusteella Baijerissa on kuitenkin vastattu kyselyihin “en juhli”.

Lähde: Jalopnik.com, kuvat: BMW

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy