5.8.2016

Boschilta sähköskoottereiden yhteiskäyttöpalvelu Coup

Bosch Coup

Bosch lähtee mukaan yhteiskäyttöpalvelutrendiin aloittamalla Berliinissä sähköskoottereiden vuokrauspalvelu Coupin.

Bosch aloittaa ensimmäisenä Berliinissä sähkökäyttöisten skoottereiden yhteiskäyttöpalvelun. Coup-nimeä kantava palvelu pyrkii testaamaan kuluttajien kiinnostusta joustavaan kaupunkiliikkumiseen.

Palvelu on kehitetty yhteistyössä BCG Digital Venturesin ja sähköskootterivalmistaja Gogoron kanssa. Alkuvaiheessa kokeiluun kuuluu 200 verkkoon liitettyä sähköskootteria, jotka ovat käytettävissä Mitten, Prenzlauer Bergin, Friedrichshainin ja Kreuzbergin kaupunginosissa. Skootterin huippunopeus on 45 km/t ja toimintasäteeksi luvataan yhdellä latauksella noin 100 kilometriä.

Bosch Coup

Skootterin istuimen alla sijaitsevassa lokerossa on kypärä ja kaksi vaihdettavaa akkua. Käyttö puolestaan maksaa 3 euroa puolelta tunnilta ja koko päiväksi sähköisen menopelin saa käyttöönsä 20 eurolla. Varaaminen suoritetaan tietenkin älypuhelinsovelluksen avulla, joka kertoo missä lähin vapaa skootteri sijaitsee. Kännykän Bluetooth toimii jopa skootterin säilytyslokeron avaimena.

Boschin kokeilun tavoitteena on yhtiön halu olla mukana liikkumis- ja palveluratkaisujen muutoksessa. Ihmiset, erityisesti nuoret, kaipaavat uusia tapoja liikkumiseen ilman auton omistamisen välttämättömyyttä. Aluksi yhtiö aikoo hyödyntää kaupunkialueittaista tietoa käyttöasteesta palvelun parempaan kohdistamiseen, mutta sen jälkeen on yhtiön mukaan vuorossa laajeneminen Eurooppaan.

Bosch Coupiin voi tutustua palvelun saksankielisillä verkkosivuilla osoitteessa https://joincoup.com

Lähde ja kuvat: Bosch

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat