20.12.2020

Citroën C4 ja sähköauto ë-C4 on hinnoiteltu – alkaen alle 20 000 euroa

Sekä Citroën C4 että ë-C4 on nyt hinnoiteltu alkamaan noin 20 000 eurosta bensiinimoottorilla ja vastaavasti noin 35 000 eurosta täyssähköisenä.

Citroën C4 ja sähköauto Citroën ë-C4 on hinnoiteltu alle 20 000 euron alkavista summista ylöspäin. Sähköversio tosin nostaa hintaa tuohon edullisimpaan polttomoottorivaihtoehtoon verrattuna noin 15 000 euroa, joten ero on tuntuva. Edelleenkään samat ostajat eivät valinne näiden kahden voimalinjan välillä, mutta tuplaviiksimerkki tarjoaa molempiin tapauksiin vastauksia nyt tilattavissa olevilla malleilla.

Kaksi uutuutta C4 ja ë-C4 ovat hyvin pitkälti sama auto, mutta jälkimmäinen tarjoaa täyssähkövoimalinjan ilman polttomoottoria. Viistoperäuutuus kurkistelee hieman crossover- ja SUV-maailman suuntaan pitäytyen samalla osin perinteisissä muodoissa. Lopputuloksena on erikoinen kokonaisuus, joka esittelee Citroënin uuden tyylisuunnan.

Auton muodoista ja painotuksesta mukavuuteen uutisoitiin jo ennen varsinaista julkistusta. Sittemmin Citroën C4 ja Citroen ë-C4 on esitelty Moottorin verkossa myös kattavammin voimalinjojensa osalta. Kerrattakoon vielä, että tämä Citroën on saatavilla sekä bensiini- että dieselmoottorilla ja myös täyssähköisenä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Polttomoottoroitu Citroën C4 on hinnoiteltu

Polttomoottorilla varustettu Citroën C4 aloittaa hinnaston lukemasta 19 367 euroa. Tällä summalla saa itselleen 100-hevosvoimaisen bensiinimoottorin Live Pack -varustelulla, jolloin tarkka mallinimi on Citroën C4 PureTech 100 Live Pack. Paremman Feel-varustelun saa saman moottorin yhteyteen muutaman tuhannen euron lisähinnalla.

Tehokkaampi 130-hevosvoimainen malli ja edullisin automaattivaihteinen versio PureTech 130 Feel EAT8 irtoaa kaupasta noin 25 000 euron hinnalla. Malliston bensiinimoottorilla varustettu automaattivaihteinen lippulaiva on PureTech 155 Shine EAT8 juuri 30 000 euroa puhkovalla hinnallaan.

Dieselmoottorin yhteydessä C4 tarjotaan aina automaattivaihteistolla ja sellaisen saa itselleen edullisimmillaan 26 409 euron hinnalla (BlueHDi 130 Feel EAT8). Dieselmoottorin teho on aina 130-hevosvoimaa, mutta varustelulla sen hintaa saa nostettua lähes 30 000 euroon. 

Sähköauto ë-C4 on hinnoiteltu

Sähköinen voimalinja nostaa valmistajan mukaan tämän mallin mukavuuden entistäkin korkeammalle tasolle. Samalla auton nimi muuttuu hieman muotoon Citroën ë-C4.

Täyssähkömallin hinnat alkavat Live Pack-varustelulla 35 398 eurosta. Varustetasoissa loikkiminen nostaa hintaa noin 1 500 euroa jokaista askelmaa kohti, kunnes kipuamalla kohdataan malliston hintavin ë-C4 Full Electric 136 Shine 50 kWh Automaatti. Se nostaa hinnan jo yli 40 000 euron.

Samat varusteluvaihtoehdot molempiin

Varustetasot ovat molempiin automalleihin samat. Tarjolla on 4 eri varusteversiota, joten valikoiminen on tehty verrattain yksinkertaiseksi. Näistä on hyvä huomata, että Citroënin tämän hetken tavaramerkki Progressive Hydraulic Cushions -jousitus ei kuulu vakiovarusteluun.

Hinnaston aloittaa Live Pack, joka sisältää muun muassa ilmastoinnin, vakionopeudensäätimen, audiojärjestelmän Bluetoothilla. Vakiovarusteluun kuuluu myös Safety Pack -paketti, joka tuo mukanaan aktiivisen hätäjarrutusjärjestelmän (80 km/h nopeuteen asti), aktiivisen kaistavahdin, törmäysvaarahälyttimen, kuljettajan vireystilan valvonnan, törmäyksen jälkeisen jarrutustoiminnon sekä nopeusrajoitusliikennemerkkien tunnistuksen.

Feel -varusteversio tarjoaa edellisten lisäksi 18-tuumaiset vanteet sekä led-valot edessä. Mukavuustaso nousee Progressive Hydraulic Cushions -jousituksen, taakse asennetun pysäköintitutkan, automaattisen ilmastoinnin sekä sade- ja valoisuustunnistimien ansiosta.

Feel Pack lisää edelliseen Advanced Comfort -mukavuusistuimet, peruutuskameran, Citroën Connect -navigoinnin, Citroën Smart Pad Support -telineen sekä led-sisävalaistuksen.

Malliston korkein varusteversio on nimeltään Shine. Tämän herkkuihin kuuluu muun muassa aktiivinen vakionopeudensäädin ja avaimeton kulku ilman kosketusta. Tähän varusteluun kuuluva Safety Pack 2 tuo mukanaan hätäjarrutusjärjestelmän aina 140 km/h nopeuteen asti, automaattiset kaukovalot sekä laajennetun liikennemerkkien tunnistuksen.

Muista vaihtoehdoista kerrottakoon, että tarjolla on yhteensä 31 korivärin ja väripaketin yhdistelmää korin ulkopuolelle sekä versiosta riippuen jopa 6 eri tunnelmaa sisätiloihin.

Ennakkohinnasto on nyt julkaistu ja uusi C4 sekä uusi ë-C4 ovat nyt tilattavissa ennakkoon kaikilta Citroën-jälleenmyyjiltä eri puolilla Suomea. Asiakastoimitukset alkavat tammi-helmikuun vaihteessa 2021.

Kuva: William Crozes, Continental Productions/Citroën Lähde: Citroën

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat