18.4.2020

Prätkäkuumetta palikoille: Ducati Panigale V4 R saapuu Lego Technicinä

Ducati Panigale Lego

Tarkasti esikuvansa mukaan valmistettu Lego Technic -pienoismalli havainnollistaa yksinkertaisesti moottoripyörän tekniikkaa.

Ducati Panigale V4 R on italialaisvalmistajan huippumalli. Sen 998-kuutioisen V4-moottorin huipputeho on 221 hevosvoimaa 15 250 kierroksella. R-malli on World Superbike -luokan kilpurin tuotantoversio, jota valmistetaan vain hyvin rajoitettu erä. Ducati Motor Holding ja Lego Group ovat allekirjoittaneet lisenssisopimuksen, jonka perusteella Lego tulee valmistamaan Panigale V4 R -mallista 646-osaisen pienoismallin. Pituudeltaan 32-senttinen ja 16 senttimetriä korkea pienoismalli on ensimmäinen Lego Technic -sarjan tuote, jossa on oikea toimiva vaihteisto. Alkuperäisen Panigalen kuusivaihteisesta poiketen pienoismallissa on kaksivaihteinen vaihteisto.

Ducati Panigale Lego

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Toimiva jousitus

Vaihdepoljin, ketjuveto ja levyjarrut sekä edessä että takana ovat yksityiskohtia, jotka tuovat autenttista vaikutelmaa. Sekä etu- että takajousitus on rakennettu toimiviksi, samoin pienoismallin ohjaus. Valmistajan mukaan ne tarjoavat vieläpä todenmukaisen tuntuman. Ducatille tunnusomainen punainen väritys kruunaa kokonaisuuden.

Ducati Panigale Lego

Lego Technic -sarjan Ducati Panigale V4 R on tarkoitettu lapsille kymmenestä ikävuodesta ylöspäin, mutta hienoja teknisiä yksityiskohtia sisältävä pienoismalli kiinnostaa varmasti myös moottoripyörähenkisiä aikuisia. Uutuus on saatavilla kesäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien Ducati-dealereilta sekä Lego-liikkeistä ja -verkkokaupoista. Valmistajan ilmoittama hinta on 59,99 euroa, joka saattaa maittain vaihdella vähän riippuen mm. arvonlisäveron suuruudesta.

Ducati Panigale Lego

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Ducati

Luetuimmat