7.7.2017

Elämää Köpiksessä Volvon silmin – XC60 ammattikuvaajan kamerana

Elämää Köpiksessä Volvon silmin

Uusien autojen turvajärjestelmät näkevät paljon, mutta miten ne selviytyvät taiteilijan työkaluina?

Volvo halusi juhlistaa uuden XC60:n kamerajärjestelmää palkkaamalla Pulitzer-voittaja Barbara Davidsonin kuvaamaan erityisen valokuvanäyttelyn. Ruotsalaismerkin mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta koskaan, kun ammattivalokuvaaja käyttää autoa kamerana.

Valokuvaajana ja taiteilijana tunnettu Davidson loihti XC60:n kameroilla kuitenkin noin 30 kuvan kokoelman, joka on napsittu Kööpenhaminan katujen arkielämästä. Nyt kuvat ovat esillä Canvas Studiosin galleriassa Lontoon Shoreditchissä ja myöhemmin näyttely matkustaa muihin maihin.

– Kokoelmalla on kaksi tarkoitusta. Ensiksikin se on väläys eurooppalaisesta kaupunkielämästä kaikessa komeudessaan, toiseksi se korostaa miten monimutkaisissa ympäristöissä asumme. Kiitos Volvo XC60:n kaltaisten autojen kameroiden ja sensoreiden kaupunkielämä on turvallisempaa jalankulkijoille ja muille tienkäyttäjille. Tällä projektilla yhdistämme taiteen ja turvallisuuden, jotta ihmiset näkevät tämän teknologian hyödyn, summasi Davidson.

Davidson, jonka vitriinistä löytyy kolmen Pulitzerin lisäksi Emmy-palkinto ja työura Los Angeles Timesissa, valitsi Volvon yhteistyökumppaniksi oman menneisyytensä ansiosta.

– Minulla on hyvin henkilökohtainen side Volvoon. Kun olin teini-ikäinen, olin vakavassa liikenneonnettomuudessa, jossa auto kääntyi katolleen. Se olisi normaalisti ollut todennäköisesti kuolettava. Myöhemmin minulle kerrottiin, että selviydyin, koska auto jossa matkustin oli ollut Volvo.

Volvon mukaan sen vuonna 2008 esittelemä autonominen hätäjarrutusjärjestelmä, City Safety, on vähentänyt törmäyksiä jopa 45%:lla pelkästään Ruotsissa.

– Meillä Volvolla on realistinen ja käytännöllinen lähestyminen turvallisuuteen. Visiomme on saavuttaa piste, jossa kukaan ei kuole tai loukkaannu vakavasti uudessa Volvossa. Kutsumme sitä nimellä Vision 2020, linjaa puolestaan Volvon turvallisuuskeskuksen johtaja Malin Ekholm.

Lähde ja kuvat: Volvo / Barbara Davidson

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat