27.2.2018

Ensi talven lomia varataan jo – takavuosien suosikki tekee paluun

Matka_Kuollutmeri_Jordania

Hiihtolomakausi on käynnissä, mutta ensi vuoden matkoja aurinkoon varataan jo.

Hiihtolomakausi on vasta meneillään, mutta matkatoimistojen mukaan ensi talven lomia varataan jo. Esimerkiksi TUI kertoo, että lomia on varattu erityisesti loka-, joulu- ja tammikuulle.

Tutut aurinkoiset kohteet kuten Thaimaa ja Kanariansaaret ovat säilyttäneet suosionsa myös tänä vuonna. Aurinkomatkat kertoo, että heidän asiakkaistaan yli puolet suuntaa tänä talvena Kanarian aurinkoon.

– Tuttuudessa on oma viehätyksensä, voi keskittyä täydelliseen rentoutumiseen, kun lomakohdetta ei tarvitse ottaa niin sanotusti haltuun. Suunnistaminen kohteessa on helppoa ja parhaat rannat ja ravintolat ovat jo entuudestaan tiedossa, Aurinkomatkojen Kanarian kohteista vastaava tuotepäällikkö Oskari Kaisko kertoo.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Takavuosien suosikki palaa

Lomaa ensi talvena suunnitteleville on tarjolla myös uutuuskohteita. Yksi uutuuksista on paluun tekevä takavuosien suosikki Egypti.

– Erittäin hyvä hinta-laatusuhde, sopivan lyhyt lento, miellyttävä ilmasto, sukellus- ja snorklausmahdollisuudet, hyvät golf-kentät, mielenkiintoinen historia... Siinä vai muutamia Egyptin suosion syistä, TUI Finlandin viestintäpäällikkö Pauliina Pajunen kertoo.

Matkatoimisto Tjäreborgin mukaan aurinkovarman Egyptin suosion takana ovat myös sama aikavyöhyke Suomen kanssa. Hurghadan lomalla matkailijan ei siis tarvitse kärsiä aikaerorasituksesta.

Yömarkkinoiden Vietnam ja aikuisten Gambia

Toinen talven kiinnostava uutuuskohde on Tjäreborgilta löytyvä Vietnamin Phu Quoc Island. Phu Quoc sijaitsee Siaminlahdella Vietnamin lounaiskärjessä, aivan Kambodzan rannikon edustalla. Tjäreborgin mukaan saari on tunnettu kauniista luonnostaan, kalastajakylistään ja yömarkkinoistaan. Aikaero Suomen ja Vietnamin välillä on talviaikaan +5 tuntia.

Myös Moottorissa esitelty Gambia nostaa suosiotaan. Tjäreborg avaa maahan aikuisille tarkoitetun Sunprime-hotellin, joka tarjoaa auringon lisäksi matkailijalle myös spa-osaston ja ohjatun kuntosaliharjoittelun nautintoja.

Lähteet: Aurinkomatkat, TUI & Tjäreborg Kuva: Moottorin kuva-arkisto

Luetuimmat