21.2.2016

Erikoiset unet: kiville karahtanut kruiseri Koreassa

Sun Cruise Resort

Kallion päälle pysäköity risteilijä on hyvä yhdistelmä vinoa huumoria ja turistinähtävyyttä.

Vuonna 2002 rakennettu Sun Resort Cruise Etelä-Korean Jeongdongjinin rannikolla on hieno osoitus vinksahtaneen huumorintajun ja turistinähtävyyden yhdistelmästä. Karibialla suhaavien Sovereign-luokan risteilyalusten mukaan mallinnettu hotelli vaikuttaa ehdoin tahdoin kivikolle ajaneelta laivalta. Hotellissa itsessään otetaan ilo irti merellisyydestä aaltojen äänillä ja suolavettä sisältävällä uima-altaalla. Pituutta rakennelmalla on 165 metriä, korkeutta 45 metriä ja painoakin kuulemma viileät 30 000 tonnia.

Risteilijämäisesti hotellista löytyy myös koko nippu erilaisia ravintoloita, verkolla varustettu golf-rata, lentopallokenttä ja kuntosali. Yläkannen pyörivästä baarista on myös erinomainen näkymä Japaninmeren auringonnousuihin. 211 huonetta käsittävän hotellin hinnoittelu näyttäisi liikkuvan jossain 60–100€ tuntumassa per yö. Huoneiden sisustus noudattaa tyyliltään niin ikään merellistä risteilyteemaa.  Kävijäkommenteissa rakennuksen ikä nousee usein esiin miinuksena, mutta vastaavasti rannat ja vuoret eivät pääse kuulemma oikeuksiinsa valokuvissa.

Hotelli inspiroi myös turkkilaisen Titanic-hotellin rakentamista, joskin Titanicin laivamaisuudesta ja kalliosijainnin dramaattisuudesta on tingitty rakennusvaiheessa.

Erikoisia unia voi kokeilla myös Amsterdamin talokasassa.

Lähde: matkanvälittäjät, kuva: Flickr Lamoix / CC 2.0

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat