7.11.2017

Finavia ennätystahdissa – tutut kohteet säilyttäneet suosionsa

Kuva: Roman Razinkov

Finavia hakee matkustajaennätystä. Kasvua on saatu erityisesti Aasiasta ja tutut kohteet ovat säilyttäneet suosionsa myös Euroopassa. Kotimaan lentoliikenteen matkustajamäärät sen sijaan ovat laskussa.

Finavia raportoi olevansa matkustajamäärässä tänä vuonna ennätystahdissa. Lokakuuhun mennessä Finavian operoimilla 21 lentoasemalla on vieraillut yli 16,8 miljoonaa matkustajaa.

Finavian mukaan kasvun syynä ovat olleet yleisen talouskasvun lisäksi Finnairin menestyminen Aasian liikenteessä ja lentoyhtiöiden täyttöasteen parantuminen. Lisäksi Finavian mukaan Suomi kiinnostaa matkailijoita kohdemaana aiempaa enemmän.

Kasvun taustalla on myös Finavian lentoasemia käyttävät uudet lentoyhtiöt.

– Olemme vuoden sisällä saaneet asiakkaiksemme Helsinki–Vantaan lentoasemalle Qatar Airwaysin, Transavian, Blue Airin ja Croatia Airlinesin. Lisäksi kiinalainen Lucky Air aloittaa liikennöinnin tammikuussa, Finavian lentoasemaverkosto- ja myyntijohtaja Joni Sundelin kertoo.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Eniten matkustajia Euroopasta, kasvu Aasiasta

Kesä on Finavian mukaan Euroopan reittimatkustamisen vilkkainta aikaa. Kasvua Euroopan reittiliikenteessä oli 11,2 prosenttia. Suosituimmat Euroopan kohdemaat olivat viime kesänä Berliiniin matkailusuosiosta nauttiva Saksa, naapurimaamme Ruotsi ja auringolla ilahduttanut Espanja.

Aasian reittiliikenteessä Finavian matkustajamäärän kasvu oli peräti 20 prosenttia. Sundelinin mukaan kasvua selittää erityisesti Finnairin lisälennot Hong Kongiin ja Tokioon sekä lentokoneiden kasvanut koko ja täyttöaste. Myös kansainvälisten vaihtomatkustajien määrä on kasvanut Helsinki–Vantaan lentoasemalla.  Suosituimmat kohdemaat Aasiaan olivat Kiina ja Japani.

Oulu kärsi kiitotieremontista

Suurin osa (88 %) Finavian matkustajamäärästä tulee Helsinki–Vantaan lentoasemalta. Maan toiseksi suurimman lentoaseman Oulun matkustajamäärä putosi kolmanneksen edellisvuoteen verrattuna. Finavian mukaan syynä laskuun oli Oulun kiitotieremontti ja vastaavasti matkustajamäärä nousi Kemi–Tornion lentoasemalla. Rovaniemen lentoaseman matkustajaluvut lähes tuplautuivat (46 %) viime kesästä, jolloin remontoitiin Rovaniemen kiitotietä.

Kotimaan lentoliikenteen matkustajamäärä tippui kolme prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Lähde: Finavia Kuva: Roman Razinkov

Lue lisää:

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat