20.12.2015

Fordilta älypuhelinlasia tuulilasiin

Superauto toimii lasitekniikan koekaniinina

Ford aikoo tuoda älypuhelimista tutun Gorilla Glass -lasitekniikan käyttöön myös tuulilaseissa. Autovalmistajan kanssa yhteistyöhön on heittäytynyt lasia valmistava Corning. Uuden lasityypin kerrotaan olevan noin kolmanneksen tavallista tuulilasia kevyempi, 25-50% ohuempi ja yhtiöt hehkuttavat uutukaisen olevan myös entistä kestävämpi.

Käyttökohteeksi uudelle tekniikalle ilmoitetaan tässä vaiheessa yhtiön tuleva superauto, Ford GT. Keskimoottorisessa superautossa uutta lasia löytyy myös moottoritilan kannesta, moottoritilaa ja matkustamoa eristävän ikkunan ollessa erikoislasia. Superauton tapauksessa painonsäästö tarkoittaa noin viittä kiloa, parantaen niin suoritusarvoja, taloudellisuutta kuin painopistettä.

Uusi lasityyppi on valmistettu normaalin tuulilasin tavoin kahdesta lasikerroksesta, joiden välissä on laminointu muovikerros eristeenä. Merkittävin ero on kuitenkin se, että tuulilasin sisäpuoli on valmistettu ajoneuvokäyttöön luokitellusta Gorilla Glassista.

– Hiukan epäintuitiivisesti opimme, että vahvistettu sisäkerros on avain onnistuneeseen hybridilasiin, kommentoi Fordin korisuunnittelija Paul Linden.

Yhtiöiden tavoitteena on jatkaa suunnittelutyötä myös tulevien mallien kohdalla.

Lähde: Ford, kuvat: Ford

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat