19.3.2023

Formula 1 -kuljettaja Valtteri Bottakselle harvinainen ja tehokas siviiliauto – Alfa Romeo, tottakai!

Suomalainen F1-kuljettaja Valtteri Bottas on saanut siviiliajoihin uuden tehokkaan Alfa Romeon.

Alfa Romeo F1 Teamissa Formula 1 -sarjaa ajava suomalainen Valtteri Bottas on saanut uuden siviiliauton alleen.

Auto on Alfa Romeo Giulia GTAm -auto, harvinaisuus, joita on valmistettu vain 500 kappaletta. Kysymyksessä on kaksipaikkainen sedan, jonka sydämenä sykkii yli 500-hevosvoimainen moottori.

Giulia GTAm:n moottorina on tarkalleen ottaen sama tuplaturboin varustettu aihio kuin Alfa Romeo Giulia Quadrifogliossa, mutta GTAm-mallissa 2,9-litraisesta V6-moottorista on puristettu vielä lisää tehoa. Moottorista irtoaa 540 hevosvoimaa, joka kiihdyttää auton nollasta sataan 3,6 sekunnissa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Korin osia hiilikuidusta

Muutenkin GTAm on Giulia Quadrifogliosta "kehittyneempi" versio, sillä auton massa on laskenut noin sata kiloa. GTAm-mallissa joitain korin osia, kuten konepeitto, lokasuojat sekä etupuskuri on valmistettu kevyestä hiilikuidusta. Bottaksen auton väri on tuttu Alfa Romeon punainen eli Etna Red.

– Olen selvästi elinikäinen autoharrastaja. Mutta ennen kaikkea rakastan Alfa Romeo -brändiä. Minulle on kunnia olla brändin lähettiläs, mutta nyt olla myös asiakas, yhden Giulia GTA:n 500:sta omistaja. Se on teknisesti erinomainen auto, joka on toteutettu yhteistyössä Sauber Engineeringin kanssa hyödyntämällä suoraan Formula 1:stä tulevaa asiantuntemusta ja teknistä tietotaitoa, mutta meille auto- ja moottoriurheilun edustajille se edustaa paljon muutakin. Se herättää henkiin yhden moottoriurheilun legendoista, vuoden 1965 Giulia GTA:n, ja ilmentää täydellisesti brändin DNA:ta, intohimoa moottoriurheiluun, ajamisen iloa ja ainutlaatuista ja erottuvaa tyyliä, Bottas lausui uudesta ajokistaan.

Suomessakin Bottas ajaa Alfa Romeolla, hänelle luovutettiin viime kesänä nelivetoinen ja tehokas Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio -katumaasturi. Tiedä vaikka formulatähti intoutuisi ajamaan Giulia GTAm -autollaan myös Nastolan seuduilla, jossa hän lomailee mielellään silloin kun kilvan ajamiselta ehtii. Toki auton harvinaisuuden vuoksi on myös mahdollista, että Bottas ei autolla paljoa aja, vaan se on tarkoitus liittää osaksi autokokoelmaa.

Luovutustilaisuus Torinossa

Giulia GTA ja GTAm ovat suosionosoituksia alkuperäiselle vuoden 1965 Alfa Romeo Giulia GTA:lle, joka teki myös Alfa Romeosta urheilullisen ikonin. Autolla on voitettu kolme peräkkäistä “Challenge Europeo Marche” -kilpailua, niiden lisäksi kymmeniä kansallisia mestaruuksia ja satoja yksittäisiä kisoja.

Giulia GTAm -auto on luovutettu Bottakselle Torinossa, jossa Alfa Romeon valmistajan Stellantis-konsernin Stellantis & You -näyttelytila sijaitsee. Autoa Bottakselle oli Torinossa luovuttamassa koko Alfa Romeon arvovaltainen johto, Alfa toimitusjohtaja Jean-Philippe Imparato, F1-johtaja Cristiano Fiorio, Alfa Romeo Designin johtaja Alejandro Mesonero-Romanos sekä markkinointi- ja viestintäpäällikkö Eligio Catarinella.

– Tämä on erityinen hetki Alfa Romeolle. Valtteri Bottas on erinomainen ammattilainen, voittaja, ja hänen pitkä uransa F1:ssä 10 voitolla GP:llä on todiste siitä. Hänen halunsa liittyä Giulia GTA -asiakkaiden sisäiseen ja eksklusiiviseen joukkoon täyttää meidät ylpeydellä. Usein sopimusvelvoitteiden vetämässä yritysmaailmassa juhlimme tänään jotain muuta: Valtteri on osoittanut meille, että joskus intohimo ohjaa valintojamme. Tervetuloa Valtteri heimomme sydämeen, Alfa Romeon F1-johtaja Cristiano Fiorio sanoo.

Lähde Alfa Romeo

Luetuimmat