16.3.2016

Goodyearin konseptirengas palvelee autonomista ajamista

Goodyear IntelliGrip

Itsenäisesti ajaville autoille suunniteltu rengas sisältää edistyksellistä anturiteknologiaa.

Rengasvalmistaja Goodyear esitteli Geneven autonäyttelyssä visioitaan tulevaisuuden renkaista. IntelliGrip-konseptirengas on suunniteltu tukemaan autonomisen auton hallintajärjestelmiä. Tarjolla olisi tällöin jälleen uusi tietolähde ajoneuvon järjestelmien harkittavaksi.

Erikoispinnan lisäksi konseptirenkaassa on edistyksellistä anturiteknologiaa, joiden avulla rengas pystyy tunnistamaan esimerkiksi pinnan olosuhteet ja tiekelin. Renkaassa käytetään myös Goodyearin kulumisen ja rengaspaineiden valvontajärjestelmiä. Yhtiön kehittämien algoritmien avulla voidaan huomioida erilaisia muuttujia, kuten rengaspaine ja renkaan lämpötila, jotta renkaan tilaa voidaan arvioida tarkemmin, antaen ajoneuvon järjestelmille tarkemman kuvan vallitsevasta tilanteesta. Rengas välittää ajoneuvon järjestelmille myös tiedon sateisesta tai liukkaasta tienpinnasta. Goodyearin visioissa älyrengas saattaisi tukea jopa törmäyksenestojärjestelmissä.

Goodyear IntelliGrip

– Kun kuljettajan vuorovaikutusta ja ajamiseen puuttumista vähennetään itsestään ajavissa autoissa, renkaat nousevat entistä tärkeämpään rooliin, koska ne ovat pääasiallinen yhteys tiehen. Goodyearin konseptirenkailla on tulevaisuudessa kaksoisrooli luovina kehittyjinä jotka rikkovat perinteisen ajattelun rajoja, sekä testialustana seuraavien sukupolvien teknologioille, sanoo Goodyearin varatoimitusjohtaja ja tekninen johtaja Joseph Zekoski.

IntelliGrip-konseptirenkaan mikrosirun kehitystyössä Goodyearin kumppanina on ollut rengaspaineiden valvontajärjestelmien ja autoteollisuuden telemaattisia järjestelmiä valmistava Huf.

Lähde ja kuvat: Goodyear

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat