2.1.2018

HSL:n vuosi 2018: mobiililipun hinta laskee – uusi vyöhykemalli käyttöön kesällä

HSL julkinen liikenne
Malmi

Helsingin seudun julkisen liikenteen lippujen hinnat muuttuvat vain vähän vuonna 2018. Hinnoittelun iso muutos on luvassa kesällä.

Helsingin seudun julkisen liikenteen isoin muutos Länsimetro on vihdoin valmistunut. Seuraava iso muutos koetaan HSL:n mukaan kesällä 2018, kun julkisen liikenteen uusi vyöhykemalli on tarkoitus ottaa käyttöön.

HSL kertoo, että vyöhykemallin lippujen hinnoista ei ole vielä päätetty. Vielä kesää HSL lopettaa lipunmyynnin lähijunien esimerkkiä seuraten myös raitiovaunuissa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mobiililippu arvolipun tasolle

Ainakin toistaiseksi iloisia uutisia on tarjolla sekä mobiililipulla ja yöaikaan matkustaville. HSL:n mobiililipun hinta laskee yhdellä vyöhykkeellä 2,90 eurosta 2,20 euroon ja kahden vyöhykkeen (esimerkiksi Helsingistä Vantaalle) mobiilikertalipun hinta laskee 5 eurosta 4,20 euroon.

Mobiililippujen hinnat laskevat samalla tasolle matkakortin arvolippujen kanssa. Kokonaisvaikutus HSL:n julkisen liikenteen lippuhintoihin on noin prosentin.

Yölisä poistuu ja uusia kuntia

Aiemmin yökahden ja aamuyöllä puoliviiden välillä peritty yölisä poistuu. HSL kertoo, ettei yötaksa ole tuonut merkittävää määrää lipputuloja, koska suurin osa käyttää matkustamiseen kausilippua, jolloin yölisää ei peritä.

Helsingin seudun liikennealue kasvaa vuodenvaihteessa, kun Siuntio ja Tuusula liittyvät HSL:n jäseniksi. Uudet kunnat ovat samalla maksuvyöhykkeellä Kirkkonummen, Keravan ja Sipoon kanssa.

HSL:n sanktiomenettely säilyy samana, kun liputta matkustavalta peritään myös tulevana vuonna kertalipun hinnan lisäksi 80 euron suuruinen tarkastusmaksu.

Lähde: HSL Kuva: Moottorin kuva-arkisto

Luetuimmat