12.11.2022

Huutokauppahelmet – 1968 Dodge Charger R/T odottaa kevättä vihreänä

1968 Dodge Charger R/T 440

Jos Ford Mustang ei inspiroi tai Bullittin takaa-ajosta jäi paha maku, ei hätää. Vihreä Dodge Charger R/T odottelee jo seuraavaa ajokautta.

1960-luvun poniautomurroksessa Fordilla oli käsissään yllätyshitti Mustangin muodossa. Kookkaampaa ja mukavampaa autoa kaivanneet puolestaan tähysivät Ford Thunderbirdin suuntaan. Lähtölaukauksesta myöhästynyt Chrysler päätti iskeä seuraavassa aallossa antamalla Dodgelle käskyn luoda kaksiovinen automalli jonnekin Mustangin ja Thunderbirdin välimaastoon. Fastback-muoto oli haluttu, mutta tekniikkaan ei haluttu panostaa liikaa. Dodgen myyjäverkoston toiveesta huolimatta autosta ei haluttu tehdä myöskään Plymouth Barracudaa.

Vastauksena syntyi Dodge Charger, joka lainasi peruskomponenttinsa Dodge Coronetista. Vuonna 1966 ilmestynyt Charger löysikin pian sopivan kolon markkinoilta, joka antoi samalla muodon Dodgen uudelle mallistolle ja 426 Hemille.

1968 Dodge Charger R/T 440

Dodge Chargerin toinen aalto osui vuoteen 1968. Päivitetty malli sai enemmän muotoja, joissain yksityiskohdissa säästettiin ja tarjolle tuli suorituskykyinen Road/Track-paketti. Kun vielä automalli ennätti näyttäytymään Mustangin parina Bullittin takaa-ajokohtauksessa, on vuoden -68 Charger R/T:llä ehdoton paikka poniautojen historiassa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

1968 Dodge Charger R/T

Huudettava Dodge Charger R/T on vuosimallia 1968 ja varustettu R/T-paketilla. Autossa on 440-kuutiotuumainen (7,2 litraa) Magnum V8. Teholukema on noin 380 hevosvoimaa ja vaihteistona on kolmevaihteinen automaatti, mallia 727 Torqueflite.

Auto on maalattu uudelleen metallihohtovihreällä ja sen perästä löytyvät valkoiset mehiläisraidat osana hevosvoimantäyteistä Scat Pack -mainoskampanjaa.  Kermanvalkoinen vinyylikatto sopii yhteen kermanvalkoisen vinyylisisustan kanssa. Magnum 500 -vanteet ovat vaihtuneet jälkimarkkinoilta löytyneisiin samantyyppisiin 15-tuumaisiin.

1968 Dodge Charger R/T 440

Matkamittarin mukaan autolla on ajettu vain 12 594 mailia (20 268 km), joskaan lukemaa ei voida varmentaa. Varusteisiin kuuluvat kolmipuolainen ohjauspyörä, veivi-ikkunat ja tuuletusikkunat. Autossa on radio, mutta se ei toimi.

Myyjällä ei ole tiedossa, että autossa olisi korivaurioita. Maalipinnassa on kuitenkin joitain pölyhiukkasia, keulassa on joitain pintajälkiä ja kuljettajan puolen takavalopaneelin kromissa on painauma. Sisusta on hyvässä kunnossa, vaikka kulumia ja venymiä on havaittavissa.

1968 Dodge Charger R/T 440

Auto on katsastettu edellisen kerran kesäkuussa 2017 eikä autosta tuolloin löytynyt huomautettavaa. Öljynvaihto on tehty hiljattain ja samalla on tehty maalipinnan käsittely.

Jos amerikkalainen, huoleton muskeliautoilu kiinnostaa, voisi Charger olla sopiva vaihtoehto ensi kesän ajokaudeksi tai ihan vaan viikonloppukruisailuun. Ruotsin Halmstadissa myynnissä oleva Dodge Charger R/T on listattu Collecting Cars -palvelussa ja sen huutokauppa päättyy 14.11.2022.

Lähde ja kuvat: Collecting Cars Teksti: Aake Kinnunen 

Luetuimmat