Huutokauppahelmet – Mercedes-Benz CLS 63 AMG on alkuperäinen ”neliovinen coupé”

Huutokauppa Mercedes-Benz CLS 63 AMG

Mercedes-Benz CLS aloitti "neliovisten coupéiden" trendin, mutta 6,2-litraisella V8:lla sentään saa monta markkinointihölmöilyä anteeksi.

2003 esitelty Mercedes-Benz CLS oli avainasemassa luomassa uutta autoluokkaa. Markkinointimiesten mielestä kyseessä on "neliovinen coupé", minkä voi lausua halutessaan myös "höpö höpö", mutta joka tapauksessa CLS käynnisti suoranaisen trendin. Volkswagen CC, Porsche Panamera ja Audi A7 seurasivat kaikki johtotähteä.

Huutokauppa Mercedes-Benz CLS 63 AMG

Eikä ihme. Erityisesti sivuprofiilissa CLS:n yhtenä kaarena soljuva kattolinja oli jotain uutta. Yhdessä harkitun olkalinjan kanssa CLS onkin parhaimmillaan sivusta. Muuten tyyli on tuttua aikakauden Mercedestä, jossa klassisia muotoelementtejä tehtiin vielä hillityllä kulmalla. Poikkeuksen muodostavat CLS:n etuvalot, jotka näyttävät kirjoittajan silmään muodottomilta möhköiltä vielä yli 20 vuotta ensiesittelyn jälkeenkin.

Huutokauppa Mercedes-Benz CLS 63 AMG

Moottorivalikoimassa sydän sykähtyi muotolinjojen tapaan vasta, kun tapaukseen liittyivät kirjaimet AMG. Kaupparatsudieselien ja V6-bensojen jälkeen AMG 55 ja AMG 63 aiheuttivat toisenlaisen reaktion. CLS 55 AMG perustui aikakauden Mercedes-tapaan 5,4-litraiseen mekaanisesti ahdettuun V8:iin. CLS 63 AMG:n pohjana oli 2006 esitelty M156-koodin 6,2-litrainen vapaasti hengittävä V8, joka oli ensimmäinen varta vasten AMG:ksi suunniteltu moottorimalli Mercedeksen valikoimassa.

Huutokauppa Mercedes-Benz CLS 63 AMG

Pinnan alla Mercedes-Benz CLS perustui vahvasti W211-polven E-sarjan perusrakenteisiin. Kuuden tuotantovuoden aikana autoja tehtiin 170 000 kappaletta, minkä jälkeen saappaisiin astui uusi CLS.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

2006 Mercedes-Benz CLS 63 AMG

Tukholmassa sijaitseva huutokauppa-auto on malliversion ensimmäiseltä vuodelta oleva CLS 63 AMG. 18 vuoden aikana autolla on ajettu 42 759 kilometriä, mikä on sangen kohtuullinen määrä. Auto on katsastettu syyskuussa 2023, jolloin auto sai puhtaat paperit ilman huomautuksia. Edellinen huolto on tehty elokuussa 2020, jolloin matkamittarissa oli lukema 25 381 km. Leppoisa huoltotahti kannattaa huomioida huutohousuja pukiessa ja viimeistään kauppaa sopiessa. Auto on viettänyt koko historiansa Ruotsissa.

Huutokauppa Mercedes-Benz CLS 63 AMG

521 hevosvoimaa syötetään tiehen seitsemänvaihteisen automaatin ja takavedon kautta. Varustepuolelta CLS 63 AMG:ssä on kaikki sähkösäätöisestä iskunvaimennuksesta ja alustan korkeudesta alkaen aina jäähdytyksellä varustettuihin etuistuimiin.

19-tuumaisilla AMG-vanteilla on Pirelli P Zero -renkaat. Auton värinä on Cubanite Silver -metallisävy. Sisustan nahkaverhoilu on yhdistelmä mustaa ja Designo Mystic Red -luumunpunaista, antaen hiukan särmää muuten tyypilliselle Mercedes-ohjaamolle.

Huutokauppa Mercedes-Benz CLS 63 AMG

Pienellä huolenpidolla Mercedes-Benz CLS 63 AMG voisi olla sopiva nautiskelulaite viikonloppuihin tai pidemmille autolomille. Auto on listattu Collecting Cars -palvelussa.

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat