7.4.2021

Mercedes-Benz CLS uudistuu vuodelle 2021 – kiinnostava dieselkevythybridi

Mercedes-Benz CLS Coupé (BR 257), 2021

Mercedes-Benz CLS uudistuu hyvin kevyesti tuoden mukanaan muun muassa kevythybrididieselin sekä pieniä päivityksiä ulkonäköön ja varusteluun.

Vuonna 2017 ensiesitelty kolmannen sukupolven Mercedes-Benz CLS uudistuu kevyellä kasvojenkohotuksella, vaikka suurta keski-iän kriisiä ei tunnu olleen. Asiaa auttaa, että neliovinen laskevan kattolinjan malli sai viime kesänä ison liudan päivityksiä muun muassa ajoavustimiin ja tietoviihdejärjestelmään. Ulkonäkökin on ikääntynyt varsin hyvin.

Tällä kertaa kasvojenkohotus keskittyy hyvin pieniin ulkonäköasioihin puskureista maskiin. Pieniä päivityksiä on tosin tehty ulkokuoresta auton sisätiloihin asti ja matkaan liittyy sekä uusi kevythybridivoimalinja dieselmoottorilla että rajoitetun erän AMG CLS 53 4Matic+.

Mercedes-Benz CLS Coupé (BR 257), 2021

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mercedes-Benz CLS uudistuu

Suorituskyvystä naapureille huuteleva AMG Line saa ilmanottoaukkoja, mustaa muovisomistetta sekä minimalistisen tavaratilan päälle tulevan ilmanohjaimen. Herrashenkilömäisesti Avantgarde-varusteltu Mercedes-Benz CLS uudistuu uudella etupuskurilla ja perän mustalla alaosalla.

Kuvissa näkyvä sinisen sävy on sekin uusi ja kantaa nimeä Spectral Blue Metallic. Lisäksi valittavissa on muutama uusi 19-tuumainen kevytmetallivanne ja 20-tuumaisia saa maalattuna useampiin sävyihin.

Mercedes-Benz CLS Coupé (BR 257), 2021

Samoin sisätilojen puolella on uusia vaihtoehtoja, joihin on mahdollista saada aiempaa enemmän nahkapintaa. Ohjauspyörä on uusi.

Keskikonsoliin saa nyt hyvän kattauksen erilaisia jalopuuvaihtoehtoja, joista kuvassa näkyy yksi. Myös nahkaistuimien värivaihtoehtoja on aiempaa enemmän.

Mercedes-Benz CLS Coupé (BR 257), 2021

Tuo uusi dieselkevythybridivoimalinja koostuu 2,0-litraisesta nelisylinterisestä OM 654 M -moottorista ja 48 voltin starttigeneraattorista. Ensin mainitun huipputeho on lähes 250 hevosvoimaa ja jälkimmäisen maksimiapu tasan 20 hevosvoimaa. Malli tullee myyntiin nimellä 300d.

Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+

Myös CLS 53 päivittyy uudella maskilla sekä puskureilla. Tämän lisäksi se saa uusia varusteluvaihtoehtoja, jotka tuovat tummakromioptiikkaa muun muassa keulamaskiin ja perän mallimerkintöihin. Myös tuulilasin kehys on mahdollista valita tumman sijaan kiillotetulla alumiinilistalla.

Tarjolle tulee uusi rajoitetun erän malli, jota valmistetaan vain 300 yksilöä. Tämä tuo teippisarjaa, viisipuolaiset kevytmetallivanteet, ulkokuoreen kiiltäviä mustia muoviosia ja nappaa lisävarustelistalta AMG Dynamic Plus -varustepaketin. Kiinnostuneille tiedoksi, että värivalikoima on rajoittunut valkoiseen ja harmaaseen.

Uutuusmallisto saa varmasti pian hinnat myös kotimaahan, mutta toistaiseksi olemme odotuskannalla. Saksassa uutuuksia lupaillaan saataville jo huhtikuun aikana.

Kuvat ja lähde: Daimler

Luetuimmat