25.5.2024

Huutokauppahelmet – Morgan 3 Wheeler kapinoi luokittelua vastaan

Kuva Collecting Cars
Morgan 3 Wheeler kolmipyörä

Kaikki ajoneuvot eivät mahdu selkeisiin luokkiin. Morganin kolmipyöräinen on ainakin tae seikkailusta.

Kolme pyörää, kaksi sylinteriä ja nolla kattoa. Morgan on brittivalmistaja, joka tunnetaan menneisyyteen nojaavista tuotteistaan. Niistä ainakin ainutlaatuisin lienee juuri 3 Wheeler, joka nojaa yhtiön 1911 aloittamaan kolmipyörädesigniin. Mikä lähti liikkeelle autoilun alkuhämärissä resurssien minimaalisuudesta, jatkui aina 1950-luvulle asti omana autoilun ja moottoripyöräilyn välimallinaan.

Morgan 3 Wheeler kolmipyörä

2012 Morgan toi kuitenkin päivitetyn 3 Wheelerin tuotantoon. Design ei ollut juuri muuttunut, mutta aikojen myötä rakenne sentään muuttui. Hieman. Keulalla oleva 2,0-litrainen V2-mylly on S&S:n käsialaa ja tuottaa 83 hevosvoimaa. Vaihteistona on Mazdan viisipykäläinen manuaali. Veto menee ainoalle takapyörälle ja 525 kg painon ansiosta 3 Wheelerin teho/painosuhde on sangen mainio.

Morgan 3 Wheeler kolmipyörä

Jos haluat näyttäytyä, on moottoripyörän ja Spitfiren risteytykseltä näyttävä 3 Wheeler ehdottomasti oikea tapa siihen. Tai jos uskot hyviin säihin, tai vaihtoehtoisesti pidät kurjuudesta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

2013 Morgan 3 Wheeler

Ymmärrettävistä syistä Malloracalla sijaitseva 3 Wheeler on vuosimallia 2013, eli se on uuden tuotannon alkupäästä. Kilometrejä sille on kertynyt 11 183 km. Myyjän mukaan moottorin kromiosat kaipaavat kiillottamista ja edessä ylemmät tukivarret voisi maalata. Alemmat tukivarret on jo maalattu uudelleen aiemmin.

Morgan 3 Wheeler kolmipyörä

Edellinen huolto on tehty huhtikuussa 2024, jolloin autoon tehtiin öljyhuollon lisäksi akun ja polttoainepumpun vaihto. Nykyisen omistajan aikana myös renkaat, tuulilasi ja etuvilkut on vaihdettu. Auton mukana tulee omistajan käsikirjan lisäksi nahkakantinen valokuva-albumi.

Morgan 3 Wheeler kolmipyörä

Edes valmistaja itse ei suosittele autoa pitkän matkan vaeltamiseen, ja Morgan 3 Wheeler lienee harvoja kulkupelejä, jonka ruuvien kiristys kannattaa tarkistaa huolto-ohjelman välissä, mutta tällaista seikkailupeliä on vaikea löytää muualta. Ja eihän kolmipyörässä ole kovin montaa asiaa, joita ei voisi korjata pienellä askartelulla.

Morgan 3 Wheeler on listattu myyntiin Collecting Cars -palvelussa.

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat