29.6.2024

Huutokauppahelmet – Volkswagen Golf Cabriolet tarjoaa ulkoilmahupia ilman mailoja

Kuva Collecting Cars
Volkswagen Golf Cabriolet

Palataan historiassa siihen hetkeen, kun Volkswagen Golf luopui katostaan.

Volkswagen Golf saapui ratkaisevalla hetkellä jatkamaan VW:n Kuplalla aloittamaa perintöä. Etumoottorinen, etuvetoinen ja nestejäähdytetty Golf oli toki monelta osin täysin erilainen auto, mutta samalla se oli edelleen kaikkea kaikille. Kaksi vuotta Golfin esittelyn jälkeen, 1976, maailma hämmästeli GTI:n suorituskykyä kansanauton ryhdyttyä pikkusportiksi. Samaan aikaan Karmannin tehtaalla pohdittiin Golfin avoversion mahdollisuuksia, mutta 1979 saapunut auto poikkesi protovaiheesta muun muassa kattokaarella ja perän muodon osalta.

Volkswagen Golf Cabriolet

Karmann osoitti kuitenkin osaamistaan, sillä avo-Golfit tehtiin prässäyksistä alkaen siellä. Volkswagen toimitti voimalinjan, alustan ja sisustan osat Karmannin asennettaviksi. Varustetasojen huipulla oli GLI, joka vastasi GTI:tä tärkeiltä osin ennen virallista avo-GTI:tä.

Cabriolet oli oleellinen osa Golf-mallistoa aina vuoteen 2016, jolloin kuudennen polven Golfin cabriolet viimein kumarsi syvään ja poistui estradilta. Avoversio oli myynnissä useita vuosia rinnakkain seitsemännen Golfin kanssa.

Volkswagen Golf Cabriolet

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

1979 Volkswagen Golf GLS Cabriolet

Portugalissa myytävä Golf GLS Cabriolet on kesäkuun 1979 auto Saksan kotimarkkinoilta, josta auto on historiansa aikana päätynyt Portugaliin. Kilometrejä autolle on kertynyt vuosiin nähden maltilliset 94 622 ja auto on restauroitu kattavasti tammikuussa 2024.

Volkswagen Golf Cabriolet

GLS:n keulan alla on 1,5-litrainen vapaasti hengittävä neloskone, jonka 70 hevosvoimaa menee etupyörille nelivaihteisen manuaalin kautta. Aitoon 1970-luvun henkeen auto on ruskea ja vinyylikatto on valkoinen. Sisusta on verhoiltu uudelleen yhdistelmällä vaaleanruskeaa nahkaa, ruskeaa ja mustaa.

Volkswagen Golf Cabriolet

Auton mukana tulee työkalusetti, tunkki, vinyylinen tonneau-peite sekä portugalilaiset katsastus- ja rekisteröintipaperit. Edellinen katsastus suoritettiin tammikuussa 2024 ilman huomautuksia.

45 vuotta vanha avo-Golf voi olla hyvä tapa juhlistaa pian viisikymppistä Golfia tai nauttia kesäilloista Giugiaron klassisten kiilamuotojen seurassa. Auto on listattu Collecting Cars -huutokauppapalvelussa.

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat