3.11.2020

Imatranajo 2021 julki – varaa kalenterista heinäkuun alku!

Imatranajon tähtinä

Imatranajo 2021 aiotaan järjestää ensi kesänä 2. - 4.7. ja valmistelut on jo aloitettu. Kokoontumisajot, mittava konsertti ja tietenkin itse IRRC-osakilpailu kuuluvat ohjelmapakettiin.

Imatranajo 2021 uskotaan järjestettävän ensi kesänä haastavasta maailmantilanteesta huolimatta ja sille on jo varattu päivämäärät kalenteriin. Peräti viidettäkymmenettä kuudetta kertaa ensi kesänä, toivottavasti, järjestettävä moottoriurheilutapahtuma kokoaa kotimaiset ja ulkomaiset road racing -tähdet samalle lähtöviivalle legendaarisella Imatran katuradalla. Tapahtumaviikonloppuna toimii 2. - 4.7.2021, mutta samassa yhteydessä järjestettävä Kokoontumisajo alkaa jo päivää aiemmin.

Järjestäjä kertoo, että valmistelut on aloitettava ajoissa eikä aikaa ole haaskattavaksi. Siksi asiasta on tehty jo päätös ja optimistisesti on päätetty luottaa ensi kesänä tilanteen olevan mennyttä kesää valoisampi.

- Vaativalla katuradalla huipputehokkailla ratamoottoripyörille ajettava kiihkeärytminen ja tilannerikas kisa on nähtävä paikan päällä. Se tunne, jonka yleisö luissa ja ytimessä kokee, kun kaksipyöräinen kisaohjus moottori ulvoen kiihdyttää pitkin Vuoksen suoraa yli 300 kilometriä tunnissa on ainutlaatuinen ja sanoin kuvaamaton, kertoo vastanimitetty Imatranajon kehityksestä ja yritysyhteistyöstä vastaava Eero Kiiskinen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Imatranajo 2021

Myös Imatranajo 2021 on International Road Racing Championshipin (IRRC) eli kansainvälisen moottoripyörien katusarjan Suomen osakilpailu. Sarjan muut osakilpailut ajetaan Hollannissa, Belgiassa, Saksassa ja Tsekeissä. Moottoripyörät kilpailevat sekä IRRC- että Open-luokkien Superbike ja Supersport-kilpailuissa mutta ensi vuoden Imatranajon muut kilpailuluokat julkaistaan piakkoin.

Noin viisi kilometriä pitkä katurata Vuoksen rannalla avautuu suomalaisille ja ulkomaalaisille road racing –huipuille perjantaina 2. heinäkuuta 2021 kilpailun muodossa. Sekä perjantaina että lauantaina iltaohjelmaan kuuluu Road Racing Rock -konsertti. Esiintyjäkattauksesta luvataan vetovoimaista, mutta tästä selviää lisää kevään aikana.

Itse kilpailun lisäksi tunnelmaa luo Imatranajon Kokoontumisajo (International Imatra Motorcycle Concentration), joka järjestetään Vuoksen Vallilla katuradan ja varikon läheisyydessä torstaista sunnuntaihin, 1. – 4. heinäkuuta.

Kyseessä on Etelä-Karjalan suurin yleisötapahtuma, joten tapahtuman merkitys on alueelle on valtaisa. Vuonna 2019 katsojamäärä oli yli 42 000 henkeä ja tapahtumayleisön on arvioitu jättävän paikkakunnalle noin viisi miljoona euroa.

Vuoden 2020 tapahtuma jouduttiin järjestämään virtuaalisena ja yleisön osalta siirtämään tulevalle kesälle. Siten tälle kesälle ostetut tapahtumaliput kelpaavat vielä tulevan Imatranajo 2021 -tapahtuman sisäänpääsyyn mikäli niitä ei ole ehtinyt tai halunnut palauttaa hyvitystä vastaan.

Kuvituskuva: Tuomo Seppänen / Imatranajon tiedotus, Lähde: Lasse Norres/ Imatranajon tiedotus

Luetuimmat