15.6.2021

Kiinasta markkina kerrallaan: MG ohitti jo Alfa Romeon alkuvuoden myynnissä

MG ZS EV sähköauto

Voimakkaasti sähköistettyä mallistoa Euroopassa myyvä MG Motor on ollut eräs alkuvuoden nousijoista. 14 maassa myytävä MG onnistui jo ohittamaan Alfa Romeon myyntimäärässä tarkasteltuna.

MG Motor on eräs kiinalaisen SAIC:n sähköautobrändeistä ja Britanniasta Kiinaan shoppailtu automerkki tekee nyt uutta tulemista Euroopan markkinoilla. Tällä hetkellä 14 Euroopan maassa myytävä MG onnistui tammi-huhtikuussa kasvattamaan myyntiään 79 prosenttia vuoden 2020 vastaavaan ajanjaksoon. 10 811 auton myynti tarkoittaa myös JATO Dynamicsin mukaan sitä, että Alfa Romeo jäi MG:n taakse.

Suurin markkina-alue oli Britannia, jossa MG jätti taakseen muun muassa Mazdan, Jaguarin, Hondan, Fiatin ja Dacian. Vaikka MG:n mallisto on voimakkaasti sähköistetty Euroopassa, myy merkki Britanniassa myös polttomoottorimalleja.

MG ZS EV sähköauto

Euroopan alkuvuoden myynnistä yli puolet muodosti sähköcrossover MG ZS. Malli tarjoaa 263 kilometrin toimintamatkan WLTP-syklillä mitattuna ja sen sähkömoottorin teho on 105 kW. Norjassa MG ZS EV oli tammi-toukokuun 14. myydyin automalli. Ruotsissa sähköisen MG ZS:n hinnat alkavat 339 000 kruunusta (33 580 euroa).

Sähköä etsivien asiakkaiden lisäksi MG on löytänyt ostajia kyytipalveluista. Britanniassa kyytipalvelukuljettajia houkuttelee erityisesti MG5-farmari. Lontoossa Uber-kuljettajia kannustetaan vaihtamaan sähköön ennen vuodelle 2025 asetettua sähköistymisen määrärajaa kaupungin kyydeissä. Myös mallin koko ja 444 kilometrin toimintamatka ovat saaneet suosiota.

– Lopulta kiinalaiset autovalmistajat tekevät autoja halvemmalla, merkiten alempia hankintakuluja ja sitä, että voimme tarjota niitä kuljettajillemme edullisemmin, kommentoi kyytipalvelukuljettajien rahoituspalveluita tarjoavan Splendin markkinointipäällikkö Peter O'Rourke.

MG ZS EV sähköauto
Yli puolet MG:n myynnistä on alkuvuodesta muodostunut ZS-crossoverista.

Lähde: Automotive News Kuvat: MG Motor

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat