3.5.2016

Klassikoiden parhaat jälleen Lahden Classic Motorshowssa 7.-8.5.

Lahti Classic Motorshow

Lahden Messukeskuksessa ihastellaan ja nostalgisoidaan klassikkoaarteiden äärellä jälleen tulevana viikonloppuna.

Lahden Messukeskuksessa tulevana viikonloppuna järjestettävä Classic Motorshow toimii jälleen eräänlaisena lähtölaukauksena kesän autoharrastamiselle. Menneiden vuosikymmenten klassikoihin ja elävään nostalgiaan keskittyvä näyttely kerää yhteen jälleen satoja ajoneuvoja ja runsaasti alan asiantuntijoita, merkkikerhoja ja kauppiaita.

Messujen vaihtuva teemaosasto on tänä vuonna "Sorateiden virtuoosit – suomalaisen ralliautoilun historiaa". Lavalla nähdäänkin kattava kokoelma suomalaisia rallitähtiä eri aikakausien haastattelutilaisuuksissa. Mukana ovat muun muassa Jorma Lusenius, Tapio Rainio, "Hantta" Palin ja Risto Kivimäki. Myös maailmalla tunnetut Markku Alén ja Simo Lampinen nähdään tilaisuuksissa, mutta teeman painopiste on kuitenkin Suomen rallihistoriassa.

Yhdeksättä kertaa järjestettävä tapahtuma houkuttelee Lahteen noin kaksikymmentätuhatta kävijää. Tapahtuma näkyy myös Lahden ympäristön teillä, joilla voikin bongata klassikkoharrastajia upeine ajokkeineen. Huomioimisen arvoista on myös messukeskuksen edustan pysäköintialue, johon voi pysäköidä ilmaiseksi yli 30-vuotiaan ajokkinsa. Nuoremmille ajoneuvoille tarjolla ovat seudun muut pysäköintialueet, nekin autotapahtumalle soveliaasti ilmaiseksi.

Classic Motorshow houkuttelee paikalle kattavan valikoiman alan yrittäjiä aina peltisepistä pienoismallimyyjiin. Apua löytyy myös harvinaisten osien metsästykseen tai lahjaesineiden valintaan, ja paikalla voi myös tutustua harrastekerhojen toimintaan.

Nähtävää tapahtumasta löytyy sen verran, että Classic Motorshown mukaan näyttelyvieraat viipyvät tapahtumassa keskimäärin viisi tuntia, joten myös evästarjonnan pitäisi vastata haasteisiin.

Classic Motorshow

Lahden Messukeskus (Salpausselänkatu 7, Lahti)

Liput 18 €, alle 12-vuotiaat vanhemman seurassa ilmaiseksi

Avoinna lauantaina 9-17, sunnuntaina 10-18

Teemaosaston keskustelutilaisuudet:

Lauantai klo 12:00 Jorma Lusenius, Timo Mäkelä ja Reino Pättiniemi
Lauantai klo 14:00 Robert Gröndahl, Simo Lampinen ja Tapio Rainio

Sunnuntai klo 12:00 Markku Alén, Eeva Lindholm (Heinonen), Hannu Palin
Sunnuntai klo 14:00 Kyösti Hämäläinen, Risto Kivimäki, Timo Putkonen

Lähde: Classic Motorshow, kuva: Riku Kaminen / RLO Events Oy

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat