6.11.2022

KTM RC 8C – tehokkaampi, teknisempi ja hauskempi

KTM RC 8C 2023

Käsityönä valmistettava RC 8C on tarkoitettu vain ratakäyttöön. Niitä riittää vain 200 nopeimmalle tilaajalle.

KTM:n malliston ehkäpä erikoisin moottoripyörä on RC 8C. Se on vain ratakäyttöön tarkoitettu malli, joten sitä ei voi rekisteröidä maantieliikenteeseen käytettäväksi. RC 8C esiteltiin viime vuonna, ja sitä valmistettiin vain 100 kappaleen erä, joka myytiin loppuun neljässä minuutissa ja 32 sekunnissa. Nyt malli uudistuu saaden lisää tehoa ja tekniikkaa, ja samalla valmistusmäärä tuplaantuu 200 kappaleeseen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

”Huippukuljettajat ovat puhuneet ja KTM on kuunnellut”

Jo vuoden kuluttua ensiesittelystä tehtävät muutokset KTM kuittaa lyhyesti sanomalla, että ”huippukuljettajat ovat puhuneet ja KTM on kuunnellut”.

Moottorina on 890 Dukesta tuttu 889-kuutioinen rivikakkonen, jota Dukeen verrattuna on muokattu korkeammalla puristussuhteella, isommilla läppärungoilla ja korkeamman kierrosluvun mahdollistavilla titaaniventtiileillä ja -kiertokangilla.

Myös muita pienempiä muutoksia on tehty, jotta moottori kestää 135 hevosvoiman tehon ja 12 000 kierrosta minuutissa. Huipputeho saadaan 11 000 kierroksella ja vääntölukemaksi kerrotaan 98 newtonmetriä 8 250 kierroksella.

KTM RC 8C 2023

Rata-ajoa varten

Rata-ajoa silmällä pitäen jousitukseksi on valittu KTM-konsernin oman merkin WP:n Xact Pro -etuteleskooppi ja Apex Pro -monovaimennin taakse. Jarrukomponenteiksi on valittu Brembon ylähyllyn tuotteet.

Pyörän massaksi kerrotaan uskomattoman alhainen 142 kilon lukema, joka todennäköisesti on kuivana punnittu lukema. Luiston- ja keulimiseneston sekä moottorijarrun säädön luvataan nyt toimivan sivistyneemmin.

Katteiden sivuilla olevat siivekkeet on kopioitu KTM:n RC16 MotoGP-pyörästä, ja myös ohjaustangon katkaisimet on lainattu samasta esikuvasta. Mittaristo toimii samalla tiedonkeruun näyttönä. Pyörien kokoonpanosta vastaa kilpapyöriin erikoistunut Krämer Motorcycles.

Ensimmäiset tilaajat pääsevät luovutustilaisuuteen

Ensimmäiset 30 uuden mallin tilaajaa kutsutaan viralliseen luovutustilaisuuteen Ricardo Tormo -radalle Espanjan Valenciaan ensi huhtikuussa. Paikalla on silloin KTM:n entisiä MotoGP-kuljettajia sekä KTM:n ja jousitusvalmistaja WP:n tekniikan väkeä opastamassa ajamiseen sekä pyörän säätämiseen.

Tapahtuman kustannukset, kuten majoitus, ateriat sekä uusien pyörien kuljetus paikan päälle ja sieltä asiakkaan kotimaan jälleenmyyjälle hoituvat KTM:n toimesta.

Uuden pyörän tilauksia voi tehdä KTM:n verkkosivuilla.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: KTM

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat