15.9.2017

Kuusi ilmaista asiaa lentokentällä – tiesitkö nämä?

Kuva: Roman Razinkov

Lentäminen saattaa tuntua kalliilta, mutta lentokentälläkään kaikesta ei tarvitse maksaa. Kokosimme listan asioista, jotka Helsinki–Vantaan lentoasemalla ovat matkustajille ilmaisia.

Haluatko ottaa kaiken irti lentokentän palveluista ennen koneeseen siirtymistä? Helsinki–Vantaan lentoasema tarjoaa kuusi ilmaista, matkustusmukavuutta lisäävää asiaa matkustajilleen.

 1. Kylmä juomavesi
  Lentoaseman alueella on yhteensä 12 hanaa, josta oman vesipullon voi täyttää maksutta. Vesipisteet ovat miesten ja naisten saniteettitiloissa porttien 12–13, 21, 26, 29 and 32 lähellä. Lisäksi uudesta eteläsiivestä  ja porttien 53–55 läheltä löytyy automaatti, josta saa myös kuumaa vettä.
 2. Minigrip-pussit
  Muistatko lennolle mukaan otettavien nesteiden pakkausohjeet? Turvatarkastusalueella on maksuttomia uudelleen suljettavia, enimmäismäärän eli litran vetoisia pusseja nesteiden pakkaamista varten.
 3. Rajoittamaton Wi-Fi-yhteys
  Haluatko laittaa Instagramiin selfien Oak Barrelista tai ilmoittaa pomolle ottaneesi äkkilähdön etelään? Helsinki–Vantaan lentoasema tarjoaa 100 megatavun Wi-Fi-yhteyden matkustajilleen.
 4. Mobiililaitteiden latauspisteet
  Muistitko vara-akun? Pakkasitko sen ruumaan menevään matkalaukkuun vai käsimatkatavaraan? Helsinki–Vantaan lentoasemalla on useita useita USB-latausportteja ja pistorasioita matkapuhelimen, tabletin tai kannettavan tietokoneen lataamista varten.
 5. Sähköautojen latauspisteet
  Lentokentän pysäköintihallin uudessa P5-laajennusosassa on 32 latauspaikkaa sähköautolle. Lisäksi P1-pysäköintihallista löytyy neljä latauspaikkaa lisää. Muistithan maksaa pysäköintimaksun?
 6. Kainuu Lounge ja kirjavaihtopiste
  Haluatko venytellä jalkojasi ennen lentomatkaa? Kaikille matkustajille avoimessa Kainuu Loungessa voi lentoa odotellessa rentoutua kuuntelemaan metsän ääniä.  Samasta tilasta, portin 31 läheisyydestä, löytyy kirjavaihtopiste. Kirjavaihtopisteeltä voi poimia kirjan luettavaksi ilmaiseksi ja jättää myös itselle tarpeettoman kirjan muiden matkustajien iloksi.

Lähde: Finavia Kuva: Roman Razinkov 

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat