17.7.2017

KymiRing etenee – ympäristölupa lainvoimaiseksi

KymiRing

KymiRingin ympäristölupapäätös tuli lainvoimaiseksi, sillä Vaasan hallinto-oikeus on hylännyt Kouvolan kaupungin ympäristölautakunnan päätöksestä tehdyt valitukset.

Iittiin rakentuva KymiRing-moottoriratakeskus on saanut ympäristölupansa lainvoimaiseksi. Kouvolan kaupungin ympäristölautakunnan päätöksestä tehdyt valitukset hylättiin Vaasan hallinto-oikeudessa ja päätöksen muutoksenhakuaika umpeutui.

Yksityishenkilöiden tekemässä valituksessa ympäristölupapäätöstä vaadittiin kumottavaksi muun muassa sillä perusteella, että valtion ympäristönsuojeluviranomaisen olisi pitänyt tehdä päätös radan laaja-alaisen toiminnan takia. Yksi valitus jätettiin tutkimatta, sillä valittajan vapaa-ajanasunto sijaitsee 4 kilometrin päässä rata-alueesta. Täten hetkellinen enimmäismelutaso ei voi ylittyä edes kilpailutilanteessa.

KymiRing

Vaasan hallinto-oikeuden päätöksen mukaan KymiRingin toiminnasta ei aiheudu terveys- eikä ympäristöhaittaa kun toiminta on lupaehtojen mukaista.

Rakenteilla oleva 4,6 kilometriä pitkä myötäpäivään ajettava KymiRing on valittu ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjan osakilpailupaikaksi viiden vuoden sopimuksella, ensimmäisen kilpailun tapahtuessa näillä näkymin jo ensi vuonna. Radalla on myös moottoriurheilun kuninkuusluokat mahdollistava Grade 1 -luokitus.

Lähde ja kuvat: KymiRingin tiedotus

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat