2.5.2019

KymiRingin ensimmäiset MotoGP-testit ajetaan 19.–20. elokuuta

KymiRing

Iitin KymiRingille on odotettavissa maailmanluokan MotoGP-tähtiä, kun testiajot elokuussa ajetaan. Testit ovat edellytys sille, että ensimmäinen MotoGP-kilpailu Iitissä voidaan ajaa jo loppukesällä 2020.

KymiRing Oy ja testiajojen tapahtumatuotannosta, myynnistä sekä markkinoinnista vastaava Lahti Events Oy julkistama yhteistyö merkitsee entistä vahvempia harteita KymiRingin tulossa oleville tapahtumille.

KymiRing keskittyy rataan, varsinaisista tapahtumajärjestelyistä vastaa Lahti Events Oy. Laajempi yhteistyösopimus Lahden kaupungin kanssa on myös näköpiirissä, mutta se vaatii vielä päätöksenteon kaupungin hallinnossa.

– Taustalla alueellinen yhteistyö, KymiRing on miettinyt tapahtumien taloudellista vaikutusaluetta. Lahti on ollut hyvin aktiivinen ja kiinnostunut. Kiinnostus ei ole ollut yksipuolista. Tässä kohtaavat tapahtumahallinta ja ratatoiminnan osaaminen, toteaa KymiRing Oy:n toimitusjohtaja Markku Pietilä.

Markku Pietilä_KymiRing

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vain kourallinen yleisöä pääsee mukaan

Myös testiajoista on tulossa yleisötapahtuma.

KymiRingin ensimmäiset MotoGP-testit ajetaan 19.-20.8. Kumpanakin päivänä testausta on luvassa 10–17 välisenä aikana.

Ratajohtaja Timo Pohjola kertoo, että yleisöä sallitaan rajattu määrä. Ennakkoon on arvioitu, että noin 10 000–15 000 katsojaa pääsee päivittäin seuraamaan KymiRingin ensimmäistä koitosta.

Timo Pohjola_KymiRing

Ennakkoon kysyntä lipuista on jo ollut kovaa, joten järjestäjien arvion mukaan liput myydään loppuun hetkessä.

Testiajojen lipunmyynti alkaa 13.5. Lippuja on myynnissä vain ennakkoon lippu.fi:n kautta. Päivälipun hinta 29,50–49,50 e

Maailmantähtiä luvassa

– Testeissä testataan renkaita, moottoria, asetuksia, uusia osia. Sitä emme pysty kertomaan, ketä kuljettajia paikalle tulee. Tiedämme, että Mika Kallio on tulossa, mutta muutoin kuljettajat selviävät vasta tilaisuuden aikana.

– Tärkeintä on tietenkin, että testi järjestetään.

Seuraava turvallisuuteen liittyvä tarkastus tehdään kesäkuun alkupäivinä. Toinen pätkä päällystettä vedetään kesäkuun toisella viikolla, sen jälkeen viimeistellään maalaukset ja muita yksityiskohtia. Juhannukseen mennessä koko rata on saanut asfaltin.

Rakentaminen jatkuu

Rata ei kuitenkaan ole valmis vielä testiajojen aikaan. Testeissä käytetään tarpeen mukaan tilapäisiä tiloja ja rakennustöitä jatketaan heti testien jälkeen elokuun 21. päivä.

Sopimus MotoGP-oikeuksia hallitsevan Dorna Sportsin kanssa kattaa viisi kautta alkaen vuodesta 2020. Lopullinen kisapäivä päätetään elokuussa ajettavien testien jälkeen, mutta alustavasti Kymiringin kisan voidaan arvioida sijoittuvan Brnon ja Sachsenringin kisojen välimaastoon.

MotoGP-kisa voi tuoda tullessaan alueelle merkittävän taloudellisen piristysruiskeen. Pelkästään katsojia odotetaan saapuvan paikalle 100 000–150 000, mutta lisäksi kilpailu televisioidaan yli 200 maahan, joissa katsojia arvioidaan olevan noin 480 miljoonaa.

Teksti: Eila Parviainen Kuvat: Antti Hentinen

Lue myös: Nyt se on varmaa: KymiRing etenee – ensimmäiset MotoGP-testit ajetaan jo elokuussa

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat