23.9.2023

Lahti Caravan 2023: Hobby Maxia 595 KML – muunneltavalla lastenhuoneella

Hobby on suunnitellut mielenkiintoisella moduuliratkaisulla asuntovaunun lastenosaston kokonaan uusiksi.

Saksalaisvalmistaja Hobby haluaa jatkossa palvella lapsiperheitä aiempaa paremmin tuomalla markkinoille asuntovaunun, jossa peräosan lastenosastoon on kiinnitetty erityistä huomiota. Perinteinen kiinteä kerrossänky on korvattu moduulisänkyjärjestelmällä, jossa kerrossängyssä voi olla vakion kahden nukkumapaikan ohella paikkoja kolme tai yksi, sänkyjen korkeudet on vapaasti muunneltavissa ja sängyn alle on siten mahdollista jättää vaikka tilaa matkatavaroille tai lemmikeille.

Kaikkiaan eri ratkaisuvaihtoehtoja on yhdeksän. Toisen sängyn kolmiosaisen patjan voi muuntaa takakulmaan tulevaksi istuinpaikaksi. Lisävarusteena on saatavilla leikkiluola lapsille, mikä lisää perheen pienimpien viihtyvyyttä vaunuloman aikana.

Muuten vaunu noudattelee perusjärjestelyltään pari vuotta sitten esiteltyä Maxia-mallistoa. Keskellä keittiötä vastapäätä on oleskeluryhmä, josta on korkeat reunukset otettu pois ja selkänojat käännetty ulkoseinää kohti, jolloin istuimet ovat divaani-tyyliset. Istuinryhmän alla oleva tila on käytetty sekä tekniikalle että säilytystilana.

Etuosassa on nukkumapaikat kahdelle, mutta perinteinen parisänky on korvattu kahdella pitkittäisellä erillissängyllä. Niiden väliin on mahdollista rakentaa sängylle lisäosa, jolloin koko etupää on yhtä isoa sänkyä. Myös sänkyjen alla on isot säilytystilat. Vaatekaappitilaa on pohjoismaiseen käyttöön suunnitellussa Maxiassa reilusti, joten talviloman harrastuksiin tarvittavat vaatteet ja jalkineet kulkevat helposti mukana.

Ilmastointilaitteelle on jokaisessa vaunutyypissä valmis paikka, joten sen asennus onnistuu joko uutena tai jälkikäteen. Hobbyn vakiovarustukseen kuuluu Hobby Connect, jolloin applikaation avulla pystyy ottamaan vaunuun yhteyden ja mm. säätämään valaistusta.

Lisävarusteena saatavan Connect Plussan sisältämän sim-kortin ansiosta pystytään etänä ohjaamaan mm. Ilmastointia, nähdään sisälämpötila ja nähdään myös mm. vaunun sijainti.

Perusvarustein hinta on 46 300 euroa. Messuilla esitellyssä vaunussa oli lisävarusteina mm. kaasu-uuni, Alde nestekeskuslämmitys lattialämmityksellä, 12 V sähköpaketti, irtomattosarja sekä vuoteen laajennus erillisvuoteille. Kokonaishinta varusteineen nousee 54 300 euroon.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hobby Maxia 595 KML

  • Kokonaispituus: 8022 mm
  • Korin pituus: 6858 mm
  • Kokonaisleveys: 2500 mm
  • Omamassa: 1594 kg
  • Kantavuus: 206 kg
  • Kokonaismassa: 1800 kg

Teksti ja kuvat: Janne Huhtala

Luetuimmat