23.1.2018

Lisää ännää – Hyundain sporttimallisto laajenee Veloster N:llä

Hyundai Veloster N

Uusi painos erikoisen oviratkaisun koristamaa Hyundai Velosteria saa lippulaivaksi N-painoksen.

Hyundai i30 N oli yksi vuoden 2017 ilahduttavimmista uutuuksista. Paikkansa tuttujen ja turvallisten perheautojen markkinoilla vakiinnuttanut Hyundai osoitti taitavansa myös irrottelun ja ilottelun.

Hyundai i30 N
Hyundai i30 N

Nyt N-mallisto laajenee, ainakin Yhdysvalloissa. Detroitin autonäyttelyssä Hyundai paljasti uuden sukupolven menevän näköisestä Velosterista. Samalla mallistoon tuotiin todellinen huippumalli Veloster N, joka käytännössä paketoi i30 N:n tekniikan Veloster-kuoriin.

Hyundai Veloster N
Hyundai Veloster N

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Yhä epäsymmetrinen

Uuden sukupolven Hyundai Veloster säilyttää edeltäjästä tutun erikoisen oviratkaisun: kuljettajan puolella ovia on yksi, apukuljettajan puolella kaksi. Koska perästä löytyy autoluokalle tyypillinen luukku, on Veloster teknisesti ottaen neliovinen, mutta ei ihan perinteisessä mielessä.

Hyundai Veloster N:n konepellin alta löytyy i30 N:stä tuttu 2-litrainen 275 hevosvoimainen bensiiniturbo ja kuusivaihteinen manuaali sähkömekaanisella tasauspyörästön luistonrajoituksella höystettynä. Myös alusta on i30 N:stä tuttu sähkösäätöineen.

Menevä, muttei meille tuleva

Ennakkokuvien perusteella N-tehosteet sopivat hyvin yhteen Velosterin leikkisän menevän ilmeen kanssa. Aggressiivisempi puskuri, helmat ja suoraan korkealle nostetuista takavaloista alkava musta siipi tukevoittavat olemusta sopivasti.

Hyundai Veloster N

Veloster N paikkaa Yhdysvaltojen markkinoilta puuttuvan i30 N:n paikkaa. Ainakin toistaiseksi sama toiminee toisin päin, eli i30 N:llä hellittyyn Eurooppaan Veloster N ei näytä saapuvan.

Hyundai Veloster N
Hyundai Veloster -perhepotrettikuvassa on sen verran upea maisema, ettei tätä kehtaa jättää julkaisematta.

Teksti: Lauri Ahtiainen, kuvat ja lähde: Hyundai

Luetuimmat