13.3.2021

Loppukesästä Suomeen: kurvikas katumaasturi Renault Arkana

Renault Arkana

Renault Arkana kasvattaa ranskalaismerkin katumaasturimallistoa linjakkaalla kattolinjalla, joka on samalla korimallin uranuurtajia uudessa hintaluokassa.

Renault Arkana saapuu mielenkiintoiseen hintaluokkaan, sillä hiukan uuden Citroën C4:n tavoin yhdistää loivan kattolinjan ja katumaasturin ainekset tavallisempaan hintaluokkaan.

Renault Arkana

Arkanan pituus on 4,57 metriä ja sen akseliväli on 2,72 metriä, joten matkustamotilat ovat olleet autossa tärkeä painopiste. Renaultilta kerrotaankin, että laskevasta kattolinjasta huolimatta takaistuimilla on hyvä pääntila ja hyvät jalkatilat. Maavaraa on 200 mm.

Renault Arkana

Renault on ilmoittanut, että Arkana saapuu rohkeasti Suomeen vain E-Tech Hybrid -tekniikalla, joka on tuttu Clion E-Tech-täyshybridiversiosta. 1,6-litrainen bensiinimoottorin ja kahden sähkömoottorin yhdistelmä tuottaa yhteensä 105 kilowatin huipputehon (140 hv). Kulutuslukemaksi mainitaan WLTP-yhdistetty 4,9 litraa / 100 km. Suomeen tuotavassa Renault Arkana E-Tech 145:ssä tavaratilaa on muuten 480 litraa.

Renault Arkana

Malli on jo nyt saanut Euro NCAP:ssa viiden tähden törmäystestituloksen. Erinomainen tulos liittyy siihen, että Renault Arkana perustuu sisarmalli Capturin ja Clion tavoin CMF-B-perusrakenteelle, joten tehdas pystyy hyödyntämään jäykän korirakenteen ja tuttujen törmäysrakenteiden etuja.

Renault Arkana

Kuljettajaa avustetaan monipuolisella ajoavustinpaketilla, johon kuuluu muun muassa vireystilavalvonta, aktiivinen hätäjarrutustoiminto jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tunnistuksella sekä moottoritie- ja ruuhka-avustin. Mittaristosta löytyy varusteason mukaan joko 4,2-, 7- tai 10,2-tuumainen näyttö, joista kaksi suurinta tukevat mukautettavia näkymiä. Kojelaudan kosketusnäyttö on vastaavasti joko 7- tai 9,3-tuumainen.

Renaultin tyylikäs lisäys katumaasturimallistoon saapuu Suomeen loppukesästä. Hintatiedot julkaistaan myöhemmin.

Lähde ja kuvat: Renault

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat