29.2.2024

Lucid Gravity – amerikkalaisten kakkosalbumi panostaa tilaan

Lucid Gravity SUV Geneve

Lucid Airin jälkeen vuorossa on Lucid Gravity. Painovoima on erikoinen valinta katumaasturin nimeksi, mutta auton ideat vetävät puoleensa.

Yhdysvaltalaisen Lucid Motorsin kakkosmalli esiintyi Geneven autonäyttelyssä. Lucid Gravity on hiukan yli viisimetrinen katumaasturi, jossa on istuimia jopa seitsemälle henkilölle. Akseliväliä uutuudella on 3 035 mm.

Gravity onkin ehkä markkinoita kosiskelevampi vaihtoehto sähkösedan Airin jälkeen. Sukunäkö on vahva ja myös Gravity näyttää möhkälemäiseltä, mitä auton korkeus korostaa entisestään. Ilmanvastuskerroin on 0,24, eli Gravity häviää myös muodollisesti sisarmallilleen.

Lucid Gravity SUV Geneve

Yli 800 hevosvoiman teho ja 0–100 km/h alle 3,5 sekunnin tarkoittavat, että perheretkelle pääsee tarvittaessa pahoinvointia aiheuttavan ripeästi. Toimintamatkaakin on toisaalta yli 700 km ja latausteho on yli 300 kW. Akku lienee Airista lainattu isompi 112 kilowattitunnin tapaus.

Lucid Gravity SUV Geneve

Sisätiloissa Lucid Gravity panostaa, noh, tiloihin. Istuimet käännettynä autossa on yli 3 100 litraa tilaa. Seitsemän istuinta kolmessa rivissä, Airin tapaan aukeava takaluukku, yli 200 litran keulatila ja Sanctuary-rentoutumisohjelma kertovat Lucidin panostuksesta auton käyttämiseen. Kuljettajan edessä olevan näyttösuikaleen halkaisija on 34 tuumaa ja se on Airin tavoin jaettu pikapainikkeisiin, mittaristoon ja tietoviihdejärjestelmään. Lisäksi keskikonsolissa on erillinen kosketusnäyttö vähemmän käytetyille asetuksille.

Lucid Gravity SUV Geneve

Lucid Gravityn tuotanto alkaa loppuvuodesta, jolloin kuultaneen lisää myös auton maltillisempien suoritusarvojen versiosta. Varsinaista sisäänheittotuotetta ei aiota Gravitystäkään, sillä Lucidin vuotuiset valmistusmäärät pysyttelevät vielä 9 000 auton tuntumassa. Saksassa Lucid panostaa seuraavaksi myymälöihin ja Euroopassa tavoitteena on kasvattaa huoltoverkostoa kiinteillä ja liikkuvilla ratkaisuilla.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat