7.9.2016

Lupaatko olla Viiden Tähden Kuljettaja – tarjolla arpajaiset ja alennuksia

Vuosisadan Liikenneteko
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner kannustaa suomalaisia tielläliikkujia asennemuutokseen yhdessä Vuosisadan Liikenneteko -hankkeen kummien Eino Grönin (vas.), Lasse Virénin, Juhani Tammisen ja Emma Kimiläisen kanssa. (Kuva: Seppo Sirkka)

Vuosisadan Liikenneteko -hanke haastaa turvallisuuteen. Kansalaisia houkutellaan Viiden Tähden Kuljettaja -lupaukseen ja noudattamaan viittä liikenneturvallisuutta lisäävää periaatetta. Hankkeen suojelijaksi on lupautunut presidentti Sauli Niinistö.

Nyt etsitään Viiden Tähden Kuljettaja -tason tielläliikkujia. Sellainen voi olla kuka tahansa, jos lupaa noudattaa muutamaa yksinkertaista pelisääntöä liikenneturvallisuuden kohentaimiseksi.

Itsenäisyyden juhlavuoden 2017 kunniaksi järjestettävä Vuosisadan liikenneteko -liikenneturvallisuushanke esiteltiin tänään (7.9.2016). Luvassa on järkälemäinen hanke ainakin julkistamistilaisuudessa kerrotun perusteella. Hankkeen suojelijaksi on lupautunut presidentti Sauli Niinistö ja kummeiksi liuta omalla esimerkillään asennemuutokseen kannustavia julkkiksia.

Julkistamistilaisuudessa nähtiin laulaja Eino Grön, valmentajasuuruus Juhani "Tami" Tamminen, kilpa-ajaja Emma Kimiläinen ja nelinkertainen olympiavoittaja Lasse Virén. Mukana on myös golf-ammattilainen Minea Blomqvist-Kakko.

Vuosisadan Liikenneteko
Kuva: Seppo Sirkka

Julkistamistilaisuudessa Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä puhunut liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) oli ilahtunut siitä, että liikenneturvallisuus on mukana Suomi 100 -ohjelmassa.

– Suomalainen liikennekulttuuri tarvitsee voimaa ja tekoja, jotka yhdistävät eri tahoja, julkisia ja yksityisiä toimijoita ponnistelemaan turvallisen liikkumisen parhaaksi, painotti ministeri Berner.

– Toivon menestystä meitä kaikkia koskettavalle uudelle hankkeelle ja seuraan mielenkiinnolla sen etenemistä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Nollavisioajattelu pöydälle

Liikenneturvan toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen halusi nostaa nollavisioajattelun kaikkien mieliin avaussanoissaan.

– Jokainen tieliikennekuolema on liikaa. Kukaan ei hyväksy onnettomuutta omalla kotikadullaan tai omassa lähipiirissäkään. Haluamme muistuttaa, että nollavisioajattelu koskee koko liikennejärjestelmää ja sen kaikkia osia.

Vuosisadan Liikenneteko
Life Style Investin toimitusjohtaja Mikko Vanni (vas.) ja Premier Parkin ajokoulutuskeskuksen toimitusjohtaja Henrik Sundberg ovat konseptoineet liikenneturvallisuuden parantamiseksi Suomi 100 -ohjelmaan kuuluvan Vuosisadan Liikenneteko -hankkeen yhteistyössä Anna-Liisa Tarvaisen johtaman Liikenneturvan kanssa. Kuva: Aki Havukainen

Suomi 100 -hankkeen pääsihteeri Pekka Timonen kertoi uuden liikenneturvallisuushankkeen tukevan kirjaimellisesti juhlavuoden yhdessä tekemisen teemaa.

– Vuosisadan Liikenneteko on juuri sitä, mitä juhliva Suomi kaipaa ja ansaitsee – tekoja meidän kaikkien yhteiseksi hyväksi.

– Suomi 100:lla on kolme suuntaa: historia, nyt ja tulevaisuus ja samat suunnat toteutuvat myös juhlavuoden liikenneturvallisuushankkeessa, joka etsii palkittavaa historiasta, muokkaa asenteita nykyhetkessä ja hakee ideoita turvallisemman tulevaisuuden luomiseen, kiitteli pääsihteeri Timonen.

Oletko Viiden Tähden Kuljettaja?

Vuosisadan Liikenneteko palkitsee nimensä mukaisesti itsenäisen Suomen vaikuttavimman liikenneturvallisuutta parantaneen teon. Samalla kansalaisia houkutellaan yksilötasolla antamaan viisikohtainen lupaus omasta panoksestaan yhteisen asian hyväksi.

Kun lupautuu käyttämään turvavyötä, kypärää ja heijastinta, noudattamaan liikennesääntöjä ja ottamaan toiset tielläliikkujat huomioon, ajamaan virkeänä ja selvin päin, välttämään kännykän käyttöä sekä huolehtimaan ajoneuvon ja renkaiden kunnosta, niin saa oikeuden ladata Viiden Tähden Kuljettaja -mobiilikortin Cardu-sovelluksessa.

Kortin lataaminen oikeuttaa osallistumaan Vuosisadan Liikenneteko -kuukausiarvontoihin tammikuusta 2017 alkaen. Sokerina pohjalla arvotaan päävoittona olevalle Ford Fiesta -henkilöautolle uusi onnellinen omistaja.

Vuosisadan Liikenneteko
Kuva: Suvi Suovaara

Pienikin teko voi olla suuri

Vuosisadan Liikenneteko huipentuu lokakuussa 2017 palkitsemistilaisuuteen, jossa yleisöäänestyksellä valitun Vuosisadan Liikenneteon lisäksi palkitaan myös muita liikennetekoja suurelta yleisöltä saatujen tarinoiden joukosta.

Tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon kertomuksia otsikolla ”Pienikin teko voi olla suuri”. Lisäksi palkitaan parhaita ideoita liikenneturvallisuuden parantamiseksi tulevaisuudessa.

Hanke myös markkinoi nimikkotuotteita, jotka lisäävät liikenneturvallisuutta. Vuosisadan Liikenneteko -verkkokaupasta voi ostaa mm. erilaisia heijastimin varustettuja tuotteita kuten reppuja, takkeja ja pipoja.

Lähde ja kuvat: Vuosisadan Liikenneteko

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat