15.1.2015

Matka 2015

Pohjois-Euroopan suurin matkailutapahtuma esittelee ulkomaisen ja kotimaisen matkailutarjonnan uutuudet Helsingissä.

Matkailuvuoden suurtapahtuma Matka-messut levittäytyy Helsingin Messukeskukseen. Kahdessa hallissa matkailumahdollisuuksiaan esittelee yli 80 maata, joista uusia tuttavuuksia on tällä kertaa seitsemän: Antiqua& Barbuda, Costa Rica, Madagaskar, Kambodža, Bhutan, Uganda ja Ghana. Yhden messupäivän aikana ehtii ainakin teoriassa kiertämään maailman ympäri pariinkin otteeseen.

Kaikkiaan näytteilleasettajia on 804, joten 9400 näyttelyneliön tila on täynnä tutustuttavaa. Myös kotimaisten matkakohteiden kirjo on laaja. Eikä ihme, sillä Matkamessujen TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset aikovat matkustaa vuonna 2015 erityisesti kotimaassa ja lähialueilla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Autolla Eurooppaan

Messujen yhteydessä Autoliiton osastolla julkaistaan 45 maata käsittävä Autoillen Euroopassa -käsikirja. Oppaan sivuille on koottu maakohtaisia tietopaketteja, joissa käydään läpi suomalaisen autoilijan kannalta oleellisemmat säännöt, poikkeukset ja määräykset kunkin maan liikenteessä. Tarjolla on lisäksi tietoa elämyksellisistä ajoreiteistä ja kiinnostavista vierailukohteista. Kirja huomioi hyvin myös matkailuajoneuvoilla matkustavat.

Autoillen Euroopassa -oppaan parasta antia ovat viisi vaihtoehtoista reittiä Keski- ja Etelä-Eurooppaan suuntaaville. Reittikuvausten yhteydessä annetaan vinkkejä vierailun arvoisista kohteista matkan varrella.

Autoliitto tarjoaa kirjan ostaneille päivityksiä kirjan tietoihin tulevista merkittävimmistä muutoksista vuoden 2015 ajan veloituksetta.

Messujen lisäksi kirjauutuutta myydään Autoliiton verkkokaupassa. (kauppa.autoliitto.fi)

Mukautuvaa ajoneuvomatkailua

Viikonlopun aikana Messukeskuksessa järjestetään myös Caravan-messut. Matkailuajoneuvot valtaavat kaikkiaan kaksi messuhallia. Luvassa on täsmätietoa moneen mukautuvasta ajoneuvomatkailusta sekä tuoreimpia ajoneuvouutuuksia.

Teksti: Antti Hentinen Kuvat: Lauri Ahtiainen

Matka 2015 -messut

Messukeskus
Messuaukio 1, Helsinki

AukioloajatPe 16.1. klo 12–19
La 17.1. klo 10–18
Su 18.1. klo 10–18

Liput

Aikuiset 18 €
Lapset (7–15v.), eläkeläiset, opiskelijat ja varusmiehet 11 €

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat