5.5.2021

Matkailuajoneuvot viedään käsistä – huhtikuu ennätyksellinen

Adria Matrix

Kotimaan matkailu on ilmeisen houkutteleva vaihtoehto, ainakin jos tarkastellaan matkailuautojen ja matkailuvaunujen jyrkästi kasvaneita myyntikäyriä.

Nyt hankitaan uusia matkailuajoneuvoja: huhtikuussa rekisteröitiin 392 uutta matkailuajoneuvoa, mikä tarkoittaa vuoden takaiseen ajankohtaan verrattuna ennätyksellisesti liki 86 prosentin kasvua.

Matkailuajoneuvotuojien yhdistyksen toiminnanjohtaja Mika Jokinen käy lävitse selittäviä tekijöitä tuoreiden myyntilukujen takana.

– Matkailuajoneuvojen kaupassa asiakkaat arvostavat mm. ajoneuvojen hyvää varustelutasoa ja mukavuutta, ympärivuotisen harrastamisen ja omavaraisuuden mahdollistavaa tekniikkaa, sekä hyvää palvelua. Uusiin matkailuajoneuvoihin ollaan valmiita panostamaan ja käytetyistä ajoneuvoista saa nyt hyvän hinnan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Koti pyörillä kiinnostaa

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja rekisteröitiin kuluvan vuoden huhtikuussa yhteensä 241 yksilöä. Kasvua edellisen vuoden huhtikuuhun verrattuna oli liki 75 prosenttia. Muita matkailuautoja rekisteröitiin 30 kappaletta.

Kaikkiaan matkailuautoja rekisteröitiin huhtikuussa 271 ajoneuvoyksilöä, mikä tarkoittaa likimain 75 prosentin kasvua.

Suosituimpia ovat matkailuautojen puoli-integroidut mallit.

Uusia retkeilyautoja rekisteröidään myös edelleen ahkerasti. Retkeilyautot ovat yhä useammin niitä ensimmäisiä matkailuautoja, joilla harrastus käynnistetään.

Myös uudet hyvin varustellut vanit ovat lisänneet suosiotaan.

– Vanien hyvä varustelutaso tuo lisää mukavuutta asumiseen ja liikkumiseen. Ne soveltuvat hyvin myös ympärivuotiseen käyttöön. Kun tarvitaan enemmän tilaa, muut vaihtoehdot ovat suositumpia, Jokinen selvittää.

Vanit ovat leveydeltään perinteistä matkailuautoa kapeampia. Niiden matkustamo on tehty matkailuautovalmistajan toimesta alustan päälle. Näin tehtyyn matkailuautoon on saatu parempi kylmäeristys ja pienempi ovi kuin retkeilyautoissa, joissa on liukuovi.

Ja jos on epäselvää mikä matkailuautojen eri korimalleista on mikäkin, saa lisätietoa täältä.

Matkailuvaunuja rekisteröidään ahkerasti

Kuluvan vuoden huhtikuussa rekisteröitiin 151 uutta matkailuvaunua. Se merkitsee edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna liki 107 prosentin kasvua.

Alaa tuntevien mukaan kokeneet harrastajat haluavat panostaa laadukkaisiin vaunuihin ja myös nuoret perheet ovat löytäneet harrastuksen, joka halutaan aloittaa hyvällä ja turvallisella ajoneuvolla.

Teksti: Marko Jokela Kuvat: Moottorin arkisto Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry 

Luetuimmat