16.1.2019

Matkailun salatut aarteet paljastuvat

Aavikko

Matkamessuilla on esillä useita uusia käyntikohteita – ja suomalaisten tuttuja suosikkeja.

Matkakuumeen iskiessä kannattaa heti tammikuun puolivälin jälkeen suunnata Helsingin Messukeskukseen. Matkamessut esittelee ison tukun uusia matkakohteita sekä suomalaisille tuttuja suosikkeja.

Tämän vuoden messujen teema on Hidden Treasures eli salatut aarteet. Hidden Treasures -teema kunnioittaa etsivää, seikkailunjanoista matkailijaa, joka haluaa löytää paikkoja ja kokemuksia, joita voidaan kuvailla sanoilla rohkea, innovatiivinen, tuntematon, jännittävä – ja jopa hiukan outo.

Messuilla on esillä lukuisia tavallisille suomalaismatkailijoille tuntemattomia matkailun helmiä. Niistä käyvät esimerkeiksi Thaimaan Koh Kood, Pohjois-Madagaskar sekä Tansania.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Trendinä kestävä matkailu

Kestävä ja vastuullinen matkailu näkyvät Matkamessujen ohjelmassa – ajan hengen mukaisesti. Esimerkiksi europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen ja professori Atte Korholan puheenvuoroissa torstaina 17.1. pureudutaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin tulevaisuuden matkailun kannalta ja matkailun merkitykseen globaalin kehityksen näkökulmasta.

Esillä on myös kotimaan matkailun vastuullisuus, kun messujen yleisöpäivien ohjelmassa perehdytään Saaristomeren tilaan ja pohditaan vastuullista matkailua Saimaalla niin, että suomalaisille merkityksellinen järvi pysyy elinvoimaisena jatkossakin.

Uusi tuttavuus: Turks- ja Caicossaaret

Eri vuosina Helsingin Matkamessuille saapuu uusia tuttavuuksia hyvinkin kaukaa ja meille suomalaisille hyvinkin eksoottisista matkailumaista.

Matkamessujen uusia käyntikohteita tänä vuonna ovat muun muassa Arabiemiraattien Sharjah, Turks- ja Caicossaaret sekä Iran.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 16.–20.1.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Matkamessuilla esittäytyy tuhatkunta matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä yli 80 maasta. Lisää: www.matkamessut.fi.

Lähde: Matkamessut Kuva: Moottorin arkisto

Luetuimmat