25.1.2020

Matkalla sattuu: Miksei kolmatta polvileikkausta korvattaisi?

Hoitokulujen korvausten enimmäiskorvausaika voi olla ikävä yllätys.

Matkatapaturman hoitokulujen korvauksissa on enimmäiskorvausaika, joka voi tulla ikävä yllätyksenä. Taustalla on nuoren aikuisen lumilaudalla kaatuminen talvilomamatkalla marraskuussa 2014.

Vakuutusyhtiö oli korvannut polvensa teloneen naisen kaikki tähänastiset hoitokulut matkustajavakuutuksesta. Hoitoihin oli kuulunut muun muassa lukuisia sairaalapäiviä, erilaisia hoitotoimenpiteitä ja kaksi iso polvileikkausta. Nyt edessä olisi kolmas leikkaus, mutta vakuutusyhtiö oli ilmoittanut naiselle, ettei tämän leikkauksen kuluja enää makseta.

Menettelikö vakuutusyhtiö oikein?

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Rajana kolme vuotta

Matkatapaturman hoitokuluja korvataan vakuutusehtojen mukaan enintään kolmen vuoden ajalta tapaturman sattumisesta, vastaavat FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan asiantuntijat.

Tämän jälkeen matkustajavakuutuksesta ei enää makseta korvausta, vaikka hoito olisikin yhä kesken.

Asiantuntijoiden mukaan aikaraja voi olla joissakin matkavakuutuksissa lyhyempikin, kuten esimerkiksi yksi vuosi.

Mikäli nuorella naisella on myös yksityistapaturmavakuutus, korvausta voi hakea sen kautta. Yksityistapaturmavakuutuksissa tällaista aikarajaa korvausten maksamiselle ei yleensä ole, mutta vahingosta on kuitenkin ilmoitettava vakuutusyhtiölle vuoden kuluessa vahinkotapahtuman sattumisesta. Joissain yksityistapaturmavakuutuksissa edellytetään myös, että vakuutus on edelleen voimassa, kun hoitokulut syntyvät tai pysyvä haitta todetaan.

Yksityistapaturmavakuutuksesta ja joistakin matkustajavakuutuksista maksetaan myös korvaus pysyvästä invaliditeetista, mikäli polvi ei parane tapaturmaa edeltävään tilaan ja siihen jää toiminnallista haittaa.

Teksti: Marko Jokela Kuva: Shutterstock

Luetuimmat