19.10.2018

Matkavakuutus turvaa syyslomalaisen

Matka_Kuollutmeri_Jordania

Valtio ei maksa äkillisestä sairastumisesta aiheutuvaa ambulanssilentoa ulkomailta koto-Suomeen.

Matkalla voi sattua ja tapahtua. Vakuutuksesta pihistäminen on helposti väärä tapa säästää.

On sitkas harhaluulo, että valtio maksaisi henkilön kotiinkuljetuksen, jos loukkaantuu tai sairastuu vakavasti ulkomailla. Valtiolla tai EU:lla ei ole tällaista velvollisuutta.

Äkillinen sairastuminen tai loukkaantuminen ulkomailla voi käydä erittäin kalliiksi, mikäli matkailijalla ei ole vakuutusta. Esimerkiksi ambulanssilento takaisin kotomaan kamaralle voi hyvinkin maksaa 30 000 euroa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Matkasairauden hoitokulut hoituvat

Matkavakuutus korvaa esimerkiksi silloin, kun sairastuu matkalla tai ei edes pääse varatulle ja maksetulle matkalle äkillisen sairauden vuoksi.

Mikäli sairaus on ollut jo ennen matkaa, korvataan matkustajavakuutuksesta korkeintaan vain akuutti ensiapuhoito matkakohteessa siinä tapauksessa, että sairaus on äkillisesti ja odottamatta pahentunut matkalla. Muita kuluja ei korvata.

Vakuutusyhtiöstä riippuen matkasairauden hoitokuluja maksetaan 90–120 päivää hoidon alkamisesta. Kun aika tulee täyteen, korvaukset päättyvät, vaikka sairaus jatkuisi.

Varmista lasten vakuutusturva

Vanhempien matkustajavakuutukseen saattavat sisältyä vanhempien mukana matkustavat alle 15-vuotiaat lapset. Joissakin matkustajavakuutuksissa lapsen ikäraja on 16 ja joissakin jopa 20 vuotta. Kannattaa kuitenkin tarkistaa asia omasta vakuutusyhtiöstä.

Kun lapsi matkustaa yksin, hän tarvitsee yleensä aina oman matkustajavakuutuksen.

Jatkuva vai erillinen vakuutus?

Jos matkailee vain satunnaisesti ja harvemmin kuin kerran vuodessa, voi vakuutuksen ottaa yksittäiselle matkalle. Moni säännöllisesti matkaileva on päätynyt hankkimaan itselleen jatkuvan matkavakuutuksen.

Jatkuvat vuosivakuutuksetkin ovat voimassa vain enintään tietyn pituisilla matkoilla, usein esimerkiksi enintään kolmen kuukauden yhtäjaksoisilla matkoilla.

Lähde: Fine, vakuutus- ja rahoitusneuvonta www.fine.fi Kuva: Moottorin arkisto