29.5.2020

Meloen ja pyöräillen Ahvenanmaalla

Ahvenanmaa_matkailu_Vesa_Eskola_6_2020

Kauniit rantamaisemat ja tyven kesäsää hellivät aktiivilomailijaa Ahvenanmaalla.

Hieman horjuvaisen alun jälkeen kajakin kulku vakaantuu ja melojat löytävät yhteisen rytmin. Kajakki alkaa veto vedolta pysymään suunnassaan eikä enää kiemurtele omapäisesti.

Kastelholman linna näkyy jo kaukaa. Olemme Ahvenanmaalla alkukesäisellä aktiivilomalla, johon kuuluu pyöräilyä ja vaihteluksi myös melontaelämyksiä.

Nyt saamme meloskella liki tyvenessä säässä ja lahdenpohjukan suojassa. Aurinko helottaa kirkkaalta sinitaivaalta, hikikarpalot pyrkivät otsalle, vaikka vauhti on verkkaista. Emme suuntaa tällä kertaa kuitenkaan avomerelle asti, jossa vastuksina olisivat tuulisemmat olot ja aallokko.

Rannan lähellä laiduntavat lampaat. Ohitamme Jan Karlsgården -ulkoilmamuseon hoidetut nurmialueet. Alueen vanhat aittarakennukset ja tuulimyllyt on siirretty muualta Ahvenanmaalta.

Ahvenanmaa_matkailu_Vesa_Eskola_6_2020

Yksikkökajakin viikkovuokra on tyypillisesti 170 euroa, kaksikon 280 euroa. Vastaavat päivävuokrat ovat 50 ja 90 euroa. Vuokrahintaan sisältyvät liivit ja alkuopastus.

Matkailujuttu julkaistaan kokonaisuudessaan Moottorin uusimmassa numerossa 6/2020. Lehden voi ostaa myös sähköisenä versiona Lehtiluukusta.

Teksti: Marko Jokela Kuvat: Vesa Eskola

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat