11.2.2023

Mercedes-Benziltä uusi täyssähköinen eSpinter – Suomessa loppuvuonna

Der neue Mercedes-Benz eSprinter The new Mercedes-Benz eSprinter

Mercedes-Benz lupaa uuden eSprinterin kulkevan yhdellä latauksella jopa 475 kilometriä.

Mercedes-Benzin uusi eSprinter on luvassa Suomessa loppuvuonna. Mercedes alkaa tuottamaan autoa ensin Yhdysvalloissa ja myöhemmin Saksassa Euroopan markkinoita varten. Ensimmäiset eSprinterit on odotettavissa Suomeen kuluvan vuoden lopulla.

Mercedeksen uusi täyssähköinen eSprinter-mallisto rakentuu kahden mallin, kahden koripituuden ja kolmen valinnaisen akkukoon ympärille. Malleina tarjolle tulevat vanhaan Sprinterille totuttuun tapaan umpi- ja alustamallit. Umpikorisen auton valittavissa olevat koripituudet ovat keskipitkä A2-malli ja pitkä A3-malli. Kookkaimman A3-korin kuormatilavuus on peräti 14 kuutiometriä ja suurin enimmäismassa 4,25 tonnia. Suurin perävaunupaino tällä autolla 2 000 kiloa. Vaihtoehtoiset akkukoot sSprinterille ovat 56, 81 tai 113 kilowattia.

Mercedes-Benz on tehnyt autolla tosimatkatestin normaalin liikenteen seassa Saksassa Stuttgartin ja Münchenin välillä. Toimintamatka yhdellä latauksella oli tällöin 425 kilometriä, joka tarkoittaa 21,9 kilowattitunnin sadalla kilometrillä. Mercedeksen tiedotteen mukaan Mercedeksen omissa tekemissä kaupunkijakelusimulaatioissa suurimmalla 113 kilowatin kokoisella ajoakulla varustettu malli on saavuttanut jopa yli 500 km toimintamatkoja.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kaksi eri moottorivaihtoehto

Uudessa eSprinterissä on vakiona 11 kilowatin AC-tasavirtalataus ja 115 kilowatin DC-pikalataus. Tämä tarkoittaa, että pienin 56 kilowatin akusto latautuu kymmenestä prosentista 80 prosenttiin noin 28 minuutissa ja suurin akusto puolestaan 42 minuutissa.

Uusi eSprinter on takaveto, kaikissa uusissa eSprinter-malleissa on taka-akselin rakenteeseen integroitu jatkuvaherätteinen PSM-synkronimoottori. Tuotantoon tulee kaksi tehovaihtoehtoa: 100 kilowattia tai 150 kilowattia. Suurin tarjolla oleva vääntömomentti on parhaimmillaan 400 newtonmetriä.

Mercedes-Benz on investoinut uuden eSprinterin tuotekehitykseen sekä valmistukseen kaikkiaan noin 350 miljoonaa euroa. Summasta 150 miljoonaa euroa on käytetty kolmen tuotantolaitoksen, USA:ssa sijaitsevan Charlestonin tehtaan sekä Saksassa sijaitsevien Düsseldorfin ja Ludwigsfelden tehtaiden, tuotantolinjoihin.

Lähde Mercedes-Benz

Luetuimmat