13.11.2017

Michelinin seitsemän rengasvinkkiä – muistitko vaihtaa venttiilit?

Renkaanvaihto

Renkaat, jotka kuluvat tarpeettoman nopeasti, rasittavat lompakkoa ja voivat olla vaaralliset, muistuttaa rengasvalmistaja Michelin.

Renkaisiin kaksi kertaa vuodessa kohdistuvista sesonkikiireistä jälkimmäinen vaihtoruljanssi on vielä käynnissä ainakin eteläisessä Suomessa.

Oheisen seitsemän vinkin joukossa on tuttujen neuvojen kenties jokunen uusikin. Neuvojen noudattaminen palkitsee pitkässä juoksussa muun muassa renkaiden hankintavälin kasvaessa.

Vinkkilista pätee, vaihtaapa renkaansa sitten uusiin tai vanhoihin, lupaa kansainvälinen rengasjätti Michelin.

1. Panosta laatuun

Renkaat ovat äärettömän tärkeä osa autoa, ne pitävät auton tiellä. Siksi kannattaakin satsata hieman enemmän laaturenkaisiin – ne kestävät pidempään ja ovat turvallisemmat.

2. Pidä huoli ilmanpaineesta

Tarkista renkaidesi ilmanpaine vähintään kerran kuukaudessa. Oikea ilmanpaine vähentää renkaan kulumista. Liian alhainen ilmanpaine lisää myös polttoainekulutusta.

3. Tarkista ohjauskulmat

Tarkista rengasurien syvyydet renkaan sisä- ja ulkopinnoilta. Jos jompikumpi pinta on kulunut toista enemmän, on ohjauskulmien säädöt virheelliset. Väärin asennetut ohjauskulmat kuluttavat renkaan pintaa epätasaisesti ja tarpeettoman nopeasti.

4. Kierrätä renkaita

Renkaiden kierrättäminen tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että vaihdat renkaiden paikkaa 10 000–12 000 kilometrin välein. Näin kaikki renkaat kuluvat tasaisemmin. Älä unohda tasapainotusta vaihdon yhteydessä.

5. Mieti ajotapaasi

Ajotapasi vaikuttaa renkaiden käyttöikään. Aja tasaisesti, vältä kiihdyttelyä ja jyrkkiä käännöksiä. Tällöin renkaasi kuluvat vähemmän. Korkea ajonopeus lämmittää rengasta, jolloin renkaasta tulee herkempi ja hauraampi.

6. Muista venttiilit

Aina kun vaihdat renkaat, vaihda myös venttiilit. Venttiileihin kohdistuu korkea paine, jonka johdosta ne kuluvat – ajan mittaan venttiilit alkavat vuotaa. Käytätkö metalliventtiilejä? Vaihda venttiilineula ja tiiviste joka renkaanvaihdon yhteydessä. Se kannattaa niin taloudellisesti kuin turvallisuudenkin kannalta.

7. Pidä huoli kuormituksesta

Jotta rengas ei ylikuormitu, tarkista, kuinka paljon kuormitusta se kestää. Löydät maksimikuormitusmäärän renkaan sivusta. Liian suuri kuormitus johtaa renkaan kuumenemiseen, joka voi aiheuttaa vaurioita. Noudata myös ajoneuvovalmistajan kuormitusmääräsuosituksia.

Lähde: Michelin Kuva: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat