2.8.2017

Naapurisovun nimissä: Ford Mustang osaa olla hiljaa aamuisin

Ford Mustang naapurisopu

Jos kasikoneen murinat tuntuvat liioittelulta kukonlaulun aikaan, voi uuden Ford Mustangiin ohjelmoida hiljaisuuden.

Osana Ford Mustangin tänä vuonna tapahtuvaa faceliftiä mallin V8-moottorilla varustettu GT-versio oppii uuden tempun. Jatkossa nimittäin kasikoneen murinat voi pitää kurissa kiitos aktiivisen pakoputkiston hiljaisuustoiminnon. Erityisesti uutta on, että hiljaisuuden kellonajat voi ohjelmoida autoon valmiiksi, jolloin poniauto tietää käynnistyä elegantisti naapureiden riemuksi.

Toiminnon takana on tositapaus, sillä Fordilla ajoneuvoinsinöörien pomona työskennellyt Steve von Foerster (kuvassa) oli saanut eräänä aamuna poliisit peräänsä naapurin kimpaannuttua miehen Shelby GT350 Mustangin mörinään. Tilanteesta ilman sakkoa selvinnyt insinööri pisti kuitenkin kokemuksen hyötykäyttöön.

– Rakastan V8:n ääntä, mutta se voi olla kovaääninen ja naapurustossa ei sovi ärsyttää ihmisiä sillä tavoin. Se kuulostaa coolilta, mutta mietin, että "on pakko olla keino antaa ihmisille parempi kontrolli moottoriäänien suhteen", von Foerster kommentoi.

Niinpä erillisen hiljaisen pakoputkimoodin lisäksi auto sai autoalan ensimmäisen tilan hiljaisia käynnistyksiä varten. Mustang-tiimin insinöörit nimesivät toiminnon "Hyvä naapuri -tilaksi". Uuden Mustangin saa siis pitämään metelin kurissa ja hiljaisuuden kellonajat voi ohjelmoida edellä. Toiminto vaatii aktiivisen pakoputkiston ruksimisen lisävarustelistalta.

– Aktiivinen sporttiputkisto antaa Mustangin omistajille parhaat palat molemmista maailmoista: klassisen Mustangin soundin ja mahdollisuuden olla herättämättä naapureita lähtiessäsi aamulla aikaisin tai saapuessasi illalla myöhään, kommentoi Fordin pakoputkikehityksen insinööri Matt Fils.

– Kun äänet nousevat 70-desibelin yläpäähän niin silloin ne yleensä alkavat häiritä ihmisiä. Hiljaisella startilla uuden Mustang GT:n desibelitaso putoaa noin 10 desibelillä miellyttävämpään 72 desibeliin.

Verkkokyselyitä tuottavan Ranker.com-sivuston mukaan voimakkaat pakoäänet ovat naapuruston ärsyttävimpiä ääniä yhdessä haukkuvien koirien, soittoharjoitusten ja sähkötyökalujen kanssa.

https://youtube.com/watch?v=Z1MehhS4GIw

Lähde ja kuva: Ford

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat