12.10.2017

Neste selvitti huoltamoruokiensa suosikit ja paljastaa kolme pysähtymisen arvoista ravintolaa

Kotiruoka on edelleen huoltamoruokien ykkönen, keitto ja salaatti maistuvat heikosti. Nesteen huoltamoravintoloista kolme saa ketjulta erityistä kunniaa ruoastaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lähestyvillä syyslomaviikoilla ajomatka halki Suomen saattaa venähtää ja tankkaustarve iskee auton lisäksi myös kuskiin ja kyytiläisiin. Vaivattomuutensa vuoksi useimpien valinta mahantäyttöön on huoltamon ravintola. Kulinaristisista syistä valinnan tekee harvempi, vaikka syytä saattaisi olla.

Huoltamoketju nostaa omasta ravintolavalikoimastaan esiin kolme huoltamoravintolaa ylitse muiden. Arviointikriteerejä ei avata sen tarkemmin, mutta ketju vakuuttaa, että näihin paikkoihin kannattaa pysähtyä.

Neste huoltamoravintoloiden kolmen kärki

Neste K Teiskontie, Tampere

Tampereen suunnalla ei kannata ohittaa Teiskontien helmeä. Paikan bravuuriksi mainitaan erilaiset hampurilaiset, joiden pihvit ovat sataprosenttista naudanlihaa. Ruokalistalla on muutakin mistä valita: pihvien lisäksi eteensä saa vaikkapa pita-leivän tai suositun fish & chips -annoksen, ja lounas on aina laktoositon ja gluteeniton.

Neste K Sipoonlahti, Sipoo

Kotiruokaa tai erikoisruokavalion huomioivia annoksia, Sipoonlahden Neste K on pysähdyksen arvoinen. Ravintola on tunnettu päivittäin vaihtuvasta kotiruokalounaasta, jossa kaikki vaihtoehdot saa myös laktoosittomina ja gluteenittomina. Salaattipöytä, viereinen vegaaniruokaa tarjoava Kotipizza täydentävät tarjontaa osaltaan. Lisämausteena iso parkkipaikka.

Neste Linnanportti, Sukeva

Vitostien varrelta löydät Pohjois-Savon parhaat kahvileivät, ainakin jos huoltamoketjua on uskominen. Linnanportin aseman kahvilassa leivotaan joka aamu uunituoreet korvapuustit, pullat ja rengasmunkit. Lounas valmistetaan mahdollisimman pitkälle oman alueen raaka-aineista.

Kotiruoka maistuu miehille

Nesteen teettämän kyselyn* mukaan suomalaisten suosikki on tavallinen kotiruoka (43 %), jota suosivat erityisesti miehet.

Toisiksi suosituimmat ruokalajit ovat pizza ja hampurilainen, jotka valitsee joka neljäs (24 %) ruokailijoista.

Lounasvalintoina ravintoloissa yleistyneet keitto tai salaatti eivät ole löytäneet tietään suosituimpien liikenneasemaruokien joukkoon, sillä lämpimänä aterianaan niitä söisi mieluiten vain noin joka kahdeskymmenes (6 %) vastaajista.

Välipalasuosikki on leipä

Liikenneasemien ravintolat tarjoavat vaihtoehtoja myös pienemmälle nälälle. Välipalana suositaan edelleen täytettyä leipää liha- tai juustotäytteellä. Asiakaspalautteen perusteella sämpylävalikoimaan toivotaan gluteenittomia ja erikoisruokavaliot huomioon ottavia vaihtoehtoja.

Suhteellisen harva valitsee liikenneasemalla terveellisen välipalan, mutta toiveita niiden lisäämiselle kuitenkin löytyy.

Naisista lähes puolet (43 %) nauttisi mielellään välipalana smoothien, miesten suosituin välipalatoive taas on puuro tai jogurtti marjoilla tai myslillä (39 %).

Tuotteen raaka-aineiden alkuperä kiinnosti vastaajia hieman enemmän kuin sen sisältämät ravintoarvot.

Tutkimukseen vastanneille on myös tärkeää, että tuotteet ovat helposti mukaan otettavia ja että niistä ei synny ruokahävikkiä.

Lähde ja kuva: Neste

*Nesteen toteuttamaan kyselyyn vastasi 164 Nesteen autoilijapaneelin jäsentä (otos 1 497) 2.–6.10.2017 välisenä aikana.

Luetuimmat