19.7.2016

Nissan pienentänyt hiilidioksidipäästöjä 22,4% vuosikymmenssä

Vuosikymmenen aikana tapahtuneiden pyrkimysten ansiosta Nissan on saanut pienennettyä hiilidioksidipäästöjään lähes neljänneksellä.

Brittiläisen Carbon Disclosure Project -organisaation mukaan Nissan on onnistunut muita autonvalmistajia paremmin päästöjen vähentämisessä, sähköautojen käytön edistämisessä ja tuotanlaitosten energiansäästössä. CDP tekee yhteistyötä noin 3 000 suuren yrityksen kanssa niiden hiilidioksidijäljen kartuttamiseksi ja pienentämiseksi. Asia käy ilmi Nissanin vuotuisasta kestävän kehityksen raportista.

Autovalmistajan mukaan se on onnistunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään 22,4 prosenttia kuluneen vuosikymmenen aikana.

– Nissan edistää vahvasti sähköautojen yleistymistä. Lisäksi tähtäämme positiiviseen ympäristökehitykseen Nissan Green Program ‑ohjelmamme kautta hyödyntämällä eri energiamuotoja ja luonnonvaroja monipuolisesti ja kestävällä tavalla sekä kierrättämällä materiaaleja. Kaikki Nissanilla ponnistelevat tämän kehityksen eteen, ja se on linjassa myös keskipitkän aikavälin liiketoimintatavoitteidemme kanssa, kommentoi Nissanin kestävän kehityksen päällikkö Hitoshi Kawaguchi.

Nissan on myynyt yhteensä yli 200 000 Leaf-sähköautoa ja työskennellyt niiden houkuttelevuuden lisäämiseksi Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Leaf onkin maailman myydyin täyssähköauto. Yhteistyöprojektien kautta autojen akustoille kaavaillaan hyötykäyttöä muun muassa sähköverkon tai kotitalouksien puskurivarastona.

Sähköautojen lisäksi Nissan on kiinnittänyt huomiota myös tuotantolaitostensa ja -prosessiensa ekologisuuteen. Valmistaja on viime vuosina aloittanut Nissan Energy Saving Collaboration (NESCO) -aloitteita, joihin kuuluvat muun muassa tehtaiden energiankäytön mittaus, tuotantolaitosten vedenkäytön tehostaminen ja kierrätysmateriaalien osuuden kasvattaminen neljänneksellä uusissa automalleissa.

Nissan on vähentänyt päästöjä asentamalla Sunderlandin tuotantolaitokseensa 19 000 aurinkopaneelia, jossa ne täydentävät aiemmin asennettujen 10 tuuliturbiinin energiatarjontaa. Yhteensä niiden energia riittää yli 31 000 auton valmistamiseen vuodessa ja ne tuottavat 7 % tehtaan tarvitsemasta energiasta.

Uusiutuvat energialähteet, kuten tuulivoima ja biomassa, ovat tuottaneet puolet Nissanin Aguascalientesin tuotantolaitoksen energiasta vuodesta 2013 saakka. Japanissa puolestaan Nissan on nostanut puhtaan energian osuuden kahdeksasta 16 prosenttiin runsaasti sähköä kuluttavissa Tochigin, Oppaman ja Yokohaman tuotantolaitoksissa, Nissanin teknisessä keskuksessa sekä Zaman operatiivisessa keskuksessa.

Lähde: Nissan Kuva: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat