9.12.2015

Nissan: Sähköautojen käytetyistä akuista energiavarastoja

Nissan ilmoitti aloittavansa yhteistyön sähkönhallintaratkaisuihin erikoistuneen Eatonin kanssa, jonka myötä käytetyt sähköautoakut pääsevät hyötykäyttöön.

Nissan ilmoitti aloittavansa yhteistyön sähkönhallintaratkaisuihin erikoistuneen Eatonin kanssa. Yhtiöt haluavat yhdessä varmistaa, että sähköautojen akut lieventävät ilmastonmuutoksen vaikutuksia vielä pitkään autojen käyttöiän päättymisen jälkeen.

Kumppanuuden keskipisteessä ovat kaupallisesti kannattavat energian varastointi- ja hallintakeskukset, joissa Nissanin litiumioniakkuja voidaan hyödyntää vielä autojen käyttöiän päättymisen jälkeen.

Nissan valmisti ensimmäisen sähköautonsa jo yli 70 vuotta sitten ja Eatonilla on yli puolen vuosisadan kokemus tehoelektroniikasta, joten molemmat yhtiöt ovat taatusti valmiit ottamaan uuden haasteen vastaan.

– Sähköautojen akkujen energian varastointikyky on paljon tyypillisen auton käyttöikää pidempi. Kaupallisesti kannattavan ratkaisun tuominen markkinoille vaatii Nissanin akkuosaamisen lisäksi energian hallinnan, ohjauksen ja integroinnin tietotaitoa, jota Eatonilla on riittämiin. Yhteistyökumppanuus on ensimmäinen askel kohti toimivan järjestelmän tarjoamista asiakkaille lähitulevaisuudessa, kommentoi Robert Lujan, Electric Vehicle Director, Nissan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ensimmäisenä vuorossa Leaf

Ensimmäisessä toteutettavassa moduulissa hyödynnetään LEAFien käytettyjä akkuja, Eatonin häiriöttömän sähkönsyötön teknologiaa (UPS) ja aurinkokennoja. Näistä osista muodostetun energian varastointi- ja hallintajärjestelmän avulla asiakkaat voivat hallita energian kulutusta ja syöttöä riippumatta siitä, onko järjestelmä kytkettynä sähköverkkoon vai ei.

Uusi energian varastointi- ja hallintamoduuli tarjoaa edullisen ja pitkäaikaisen ratkaisun puhtaan energian valjastamiseen, helpottaa uusiutuvan energian hyödyntämistä ja parantaa sähköverkon vakautta ja energiatehokkuutta.

– Nissanin autojen akut on valmistettu omissa tuotantolaitoksissamme jo vuosien ajan. Nyt voimme pidentää niiden käyttöikää entisestään ja säästää siten maapallon resursseja, Lujan korostaa.

Lupauksissa hyötyjä ja etuja

– Nissanin kanssa kehitettävät järjestelmät laajentavat uusiutuvan energian hyödyntämistä ja lisäävät ihmisten valinnanvaraa energianlähteiden ja energiankulutuksen suhteen, Cyrille Brisson, Eatonin Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueen Electrical-liiketoimintayksikön markkinoinnista vastaava varatoimitusjohtaja, kommentoi yhteistyötä.

– Järjestelmien etuja ovat muun muassa keskeytymätön energiansaanti, sähköverkon parempi vakaus ja energiatehokkuus, verkkosähkön käytön välttäminen aikoina, jolloin sähkön hinta on korkeampi, ja dieselöljyn kaltaisten kalliiden polttoaineiden vähäisempi käyttötarve tilanteissa, joissa sähköverkon kapasiteetti on alhainen tai sitä ei ole, Brisson jatkaa.

Nissan ja Eaton ilmoittivat yhteistyönsä alkamisesta Pariisin COP21-ilmastokokouksessa, jonka osallistujien käyttöön Renault-Nissan-allianssi tarjosi 200 sähkökäyttöistä autoa.

Lähde ja kuva Nissan

Luetuimmat