18.2.2020

Kylän nopein… katto: Aston Martin Vantage Roadster paljastelee alle 7 sekunnin

Aston Martin Vantage Roadster

Aston Martin Vantage Roadster lupaa olevansa markkinoiden nopein ainakin säätilan vaihtuessa. Muuten luvassa on tuttua ja turvallista brittisporttia uudessa paketissa.

Aston Martin Vantage Roadster on sangen vauhdikas avomalli. Tottakai 4,0-litrainen ja kahdella turboahtimella höystetty V8 tuottaa 510 hv ja 685 newtonmetriä, jotka riittävät takavetosportille 3,7 sekunnin kiihtyvyyteen 0–100 km/h sprintissä.

Aston Martin Vantage Roadster

Mielenkiintoisempaa vauhtia pitää kuitenkin uusi Z-rakenteinen kangaskatto. Vain 60 kilogrammaa kiinteää kattoa painavampi rakenne voidaan avata 6,7 sekunnissa ja sulkea 6,8 sekunnissa aina 50 km/h nopeuteen saakka. Katon suoritusarvot ovat Aston Martinin mukaan markkinoiden parhaat.

Aston Martin Vantage Roadster

Mikäli katon jaksaa sulkea, on huippunopeutena 305 km/h. Vaihteistona brittiavossa on ZF:n tuttu 8-vaihteinen automaatti. Valmistajan mukaan se on huomioinut katon vaihtumisen korin ja alustan hienosäädöissä, eikä auton "hienostuneisuudessa" pitäisi olla eroa kattoversioiden välillä. Tavaratilaa on 200 litraa ja aina niin tärkeä golfbägi mahtuu mukaan. Ainakin taka-akselin iskunvaimentimet ovat saaneet oman säädön ja mukautuvan iskunvaimennuksen ohjelmiston.

Aston Martin Vantage Roadster

Aston Martin juhlistaa 70-vuotista taivaltaan tuomalla Vantage-mallistoon myös perinteisemmän sälemaskin vaihtoehdoksi vihjaisemman "metsästysmaskin" oheen. Kovakattoinen Vantage saa puolestaan lisävarusteeksi 7-pykäläisen manuaalivaihteiston, joten AMR-erikoisversion vaihteiston saa myös tavallisemmassa mallistossa.

Aston Martin Vantage Roadsterin hinnat alkavat Saksassa 157 300 eurosta.

Aston Martin Vantage Roadster

Lähde ja kuvat: Aston Martin

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat